Zindy Laursen taler ud: Et svært liv

Zindy Laursen har haft en hård start på livet med vold, overgreb og mobning.

Hun har stået på toppen af poptinderne med Cut'N'Move, og hun har prøvet at ramme bunden med blokvognsjobs i supermarkeder for at kunne betale sine regninger.

Artiklen fortsætter under videoen med Linea fra 'Landmand søger kærlighed'...

Men Zindy Laursen har aldrig givet op. Som 52-årig ser hun nu tilbage på sit liv i selvbiografen 'Frihed', og hudløst ærligt fortæller hun også om mørke kapitler med voldelige kærester og seksuelle overgreb.

LÆS OGSÅ: Sussi afslører ny yngre kæreste

Zindy
som
barn i
Svendborg,
hvor
familien
boede,
indtil
hun
var
13
år.
Zindy som barn i Svendborg, hvor familien boede, indtil hun var 13 år.

– Siden jeg var meget lille, har jeg skrevet dagbog og har altid brugt det som en slags terapi. Når jeg ikke havde nogen at tale med, fordybede jeg mig i min dagbog og skrev mine inderste tanker og frustrationer ned. Senere udviklede det sig til at skrive sange, fortæller Zindy, der blev født i Svendborg i 1971.

LÆS OGSÅ: 'Luksusfælden'-deltager: Cigaretter er vigtigere end børnebidrag

Hendes far var en amerikansk soldat, som hendes mor havde mødt i Sydney, Australien, hvor familien i en periode forsøgte at skabe et nyt og bedre liv. Desværre mistede de kontakten, inden hun kunne fortælle ham om graviditeten.

Da Zindy var næsten fire år, giftede hendes mor sig med sin nye kæreste, Isaac. Han var et monster, når de var alene. Udover at banke Zindy, begyndte han også at misbruge hende seksuelt.

LÆS OGSÅ: 'Nybyggerne'-vinder gennemfører sit første maraton: Et mareridt

– For at holde Isaac på afstand holdt jeg op med at gå på toilettet og gjorde det i bukserne i stedet for. Jeg begyndte at lugte, og Isaac holdt op med at forgribe sig på mig. Det var ikke noget, jeg gjorde bevidst, og som voksen fandt jeg ud af, at det er noget, børn ofte gør, når de bliver udsat for seksuelle overgreb, fortæller hun i bogen.

LÆS OGSÅ: 'De dyre piger'-stjerne er blevet single

Her beretter Zindy også om, hvordan hun på grusom vis som 16-årig blev voldtaget af en familieven i en kahyt på færgen mellem Esbjerg og Newcastle.

Mobbet i skolen

I Esbjerg, hvor hun tilbragte sine teenageår, var hun den eneste mørke på skolen.

– ”Skrid hjem til Afrika, din nigger”, hørte jeg en drengestemme råbe. Jeg kiggede op for at finde ud af, hvor det kom fra, og hørte en af de andre drenge stemme i. Han råbte så højt, at alle i skolegården kunne høre det: ”Vil du have en banan, din abekat”. Ordene skar i mig som en skærebrænder (...) Jeg var flov over at være anderledes og fattig. Flov over at være mørk og i live, skriver hun i 'Frihed' om sin første skoledag.

LÆS OGSÅ: Parterapi for åben skærm

Redningen fra det isolerede liv kom i form af Prince, hvis musik i de sårbare ungdomsår fik hende til at åbne øjnene for, at der var et liv, der var værd at leve. Og ikke mindst drømme, der kunne blive til virkelighed, hvis man arbejdede hårdt nok.

Zindy fik for to år siden endelig
kontakt med sin biologiske far, den
pensionerede amerikanske politiinspektør Bill Johnson, 72. Siden har
hun mange gange besøgt ham i
Baton Rouge i Louisiana.
Zindy fik for to år siden endelig kontakt med sin biologiske far, den pensionerede amerikanske politiinspektør Bill Johnson, 72. Siden har hun mange gange besøgt ham i Baton Rouge i Louisiana.

Zindy siger selv, at hendes liv minder om 'Askepot', hvis amarikanske udgave, 'Cinderella', hun har sit navn fra.

LÆS OGSÅ: Pilou Asbæk sagde nej til Arnold Schwarzenegger

– Jeg kommer fra trange kår og har formået at opnå den succes, jeg så inderligt drømte om. Men ligesom Cinderella er jeg også blevet udsat for mange forfærdelige ting som vold, undertrykkelse og magtmisbrug. Jeg lod det dog aldrig stoppe mig. Jeg gav aldrig. op, skriver hun i sin erindringsbog.

LÆS OGSÅ: Skældt ud af Kjeldbjerg: Derfor ville Johannes hjem

Den ukuelige sangerinde beskriver også livet som en svær, men spændende, rejse.

– På mange måder føler jeg, at den først lige er begyndt, og at jeg har masser af drømme, jeg skal opnå.