Jim Lyngvild
Jim Lyngvild

WOW: Jim Lyngvild i vild hyldest til kong Frederik

Multikunstneren har været i gang i dagevis.

Det er nok de færreste, der er i tvivl om, at Jim Lyngvild er glødende royalist. 

Tidligere har han da også kreeret buster af flere medlemmer af den kongelige familie - og da kronprinsen 14. januar blev kong Frederik, så han sit snit til atter at trække i arbejdstøjet.

LÆS OGSÅ: Medina vinder særlig pris

Han har nemlig, gennem et computerprogram, formet en buste af den nyudråbte konge. 

- Jeg er jo et kreativt menneske og elsker at skabe ting og sætte mig selv udfordringer, fortæller Jim til HER&NU og tilføjer: 

- Og så tænkte jeg, at når nu der er kommet en ny konge til, så burde man da også lave en hyldest til ham. Så det er i bund og grund bare en hyldest til majestæten. 

Han slår da også fast, at projektet blot var for ham selv og ikke med henblik på at få den kongelige buste sat i produktion. 

LÆS OGSÅ: Se billedet: 'Gift ved første blik'-Nicklas' nye kæreste

Artiklen fortsætter under galleriet.

Jim Lyngvilds buste af kong Frederik.
Jim Lyngvilds buste af kong Frederik.
Jim Lyngvilds buste af kong Frederik, hvor kongens valgsprog pryder bagsiden.
Jim Lyngvilds buste af kong Frederik, hvor kongens valgsprog pryder bagsiden.
Jim Lyngvilds buste af kong Frederik.
Jim Lyngvilds buste af kong Frederik.

Ekstremt svært

Jim Lyngvild gik fluks i gang med modelleringen efter tronskiftet søndag, og først fredag stod kreationen klar, efter mange, mange timers hårdt arbejde. 

- Det er ekstremt svært at lave en buste - især af et menneske, vi allesammen kender rigtig godt. Folk har forskellige idéer til, hvad man synes, det her menneske skal udstråle, så du kan næste ikke gøre det rigtigt, forklarer kunstneren og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Jytte og Daimi mindes gamle dage: Masser af fester

- Jeg var rigtig glad for, der lige kom et rigtig godt billede fra 'Kongeord' (kong Frederiks nye bog, red.), fordi hans profil er på forsiden, som han ser ud lige nu - så det har jeg lænet mig rigtig meget op ad. 

At busten er blevet til i et computerprogram er da heller ikke ensbetydende med, at alle og enhver kan få et lignende resultat. 

LÆS OGSÅ: 'Robinson'-Kemal klar til ny sæson

- Det er virtuel ler, men det er dog ler. Det er et computerprogram, man gør det her i, men teknikken er ikke magi, lyder det fra Jim Lyngvild.