Jytte og Daimi mindes gamle dage: Masser af fester

De to veninder mindes gamle dage ved årets afslutning.

HER&NU har sat Daimi Gentle og Jytte Abildstrøm i stævne over fødselsdagslagkage på teatret Riddersalen på Frederiksberg til en snak om deres lange venskab og fælles passion for skuespil og musik.

– Mange har jeg mødt, men mit møde med Daimi ude i Cirkusrevyen i 1967, det var stort, konstaterer Jytte Abildstrøm, som både spillede revy og dukketeater i samme periode.

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy deler gave fra mor juleaften

Jytte
Abildstrøm,
her i
1977,
foran
Riddersalen,
som hun
var direktør
for og
selv
spillede.
Jytte Abildstrøm, her i 1977, foran Riddersalen, som hun var direktør for og selv spillede.

– Vi fandt ud af, at vi havde rigtig mange ting til fælles. 1967 var jo et vildt år. Det var Dirch Passers store comeback i Cirkusrevyen, efter Keld Petersen døde i 1962, og pludselig var der en helt exceptionel stemning ude i Cirkusrevyen. Lily Broberg var stjernen, og Jytte og jeg var vandbærerne. Det var rigtig sjovt, husker Daimi.

LÆS OGSÅ: Kasper og Helena giver gode råd til nye 'Bachelorette'-deltagere

– Daimi kom hjemme hos os privat. Min eksmand, Søren Mygind, var forretningsmand, og han elskede at feste, og det gjorde både jeg og Daimi jo også.

– Vi ses ikke
så meget
til hverdag,
men vi
ringer tit
sammen.
– Vi ses ikke så meget til hverdag, men vi ringer tit sammen.

– Jyttes mand var jo skøn, og hold da op, hvor blev der festet hjemme hos dem. Jeg var ungkarlepige, som ikke havde nogen forpligtelser, så jeg havde masser af tid og hyggede mig. Det var et meget åbent og gæstfrit hus hjemme hos Jytte og Søren, fortæller Daimi og fortsætter.

LÆS OGSÅ: Ny erobring: Her er Leos private flamme

– 1960’erne var jo et meget positivt årti med megen optimisme. Det var heldigt at være ung på det tidspunkt, hvor tingene skete, og hvor vi ikke havde så mange bekymringer.

– Vi holder en fælles fødselsdagsfest sammen herude på
Riddersalen til sommer. Vi
ønsker os ikke gaver, men
donationer til velgørenhed
– Vi holder en fælles fødselsdagsfest sammen herude på Riddersalen til sommer. Vi ønsker os ikke gaver, men donationer til velgørenhed

Daimi og Jytte har også musikken til fælles, og de spiller stadig sammen i '14 Red Ladies'.

– Jytte er kapelmester, dirigerer og spiller sav: Hun har det store ansvar, og jeg er sangerinde. Vi skal blandt andet spille til vores fælles fødselsdagsfejring. På trods af at 90-års fødselsdagen nærmer sig, så tænker Jytte stadig ikke på pension.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik'-Martin vælter sig i tilbud

– Jeg er stadig ude fire gange om måneden for at holde foredrag om vedvarende energi og det åndelige og det fysiske liv. Jeg er dybt taknemmelig og så rørt over, at folk bliver glade for mit budskab.

LÆS OGSÅ: SØDE BILLEDER: Frederik og Mary hånd i hånd i Aarhus