Thomas Helmig åbner op: Stor sorg

Thomas Helmig sætter ord på den sorg, der ramte, da han mistede sin søn.

I november var det et år siden, Thomas Helmig og hans hustru, Renée Toft Simonsen mistede deres søn, Hugo Helmig.

LÆS OGSÅ: Derfor er dronning Margrethe den sidste i verden

Blot 24 år gammel gav hans hjerte op, mens han sov.

Ved sine koncerter har Helmig, 59, siden hyldet sønnen ved at synge en af hans sange, og i DR1's nye program ”En særlig samtale” åbner han nu op om tabet, der sendte hele familien til tælling.

LÆS OGSÅ: Dennis Knudsen bekræfter: Jeg tager min dom

– Vi har alle sammen haft en klar fornemmelse af, at nu skal vi stå sammen og passe på hinanden. Det var en stærk oplevelse at se, hvordan Hugos søskende, Ida-Marie, Ulrikke og Jens-Kristian, har støttet hinanden i det her. Som far var det en meget stærk oplevelse at se på, fortæller han journalisterne fra TV Glad, der udgør panelet.

- De siger jo alle sammen, at når du ligger på dit dødsleje, så er det ikke, hvor mange penge eller biler, du havde, der gælder, men de relationer du har været i. Det har vi som familie kunnet mærke meget tydeligt, da Hugo gik bort. At det eneste, vi havde, der betød noget, var hinanden, fortæller en dybt berørt Thomas Helmig, der efter sønnens død altid vil have et tomrum i hjertet.

LÆS OGSÅ: Nu er 'Årgang 20' tilbage: Her er datoen

– Jeg kan mærke, at det er en sorg, der kommer til at være hos mig altid. Den går ikke væk. Så jeg skal lære at leve et liv side om side med den sorg, og det er vanskeligt.