Strikkede om dagen, myrdede om natten: Charmerende massemorder

Da Tine Gøtzsche deltog i TV 2-spillet 'Forræder, strikkede hun om natten, når hun var færdig med at slå ihjel.

Når journalisten Tine Gøtzsche sad med klirrende strikkepinde på Hvedholm slot på Fyn, så vidste hendes medspillere i TV 2-spillet 'Forræder' ikke, at bag den hyggelige dame gemte sig en iskold, forræderisk morder. Men det fik de at mærke.

LÆS OGSÅ: 'Ups, vi er voksne'-Jeff i smertehelvede: Bundet til kørestol

Artiklen fortsætter under videoen med Johannes fra 'Robinson' 2023...

Tine har ikke strikket særligt længe. Det var hendes søster, som begyndte for fem år siden. Hyggen fra strikketøjet greb Tine, som var klar til at lægge telefonen fra sig, og en venindes hjemmestrikkede trøje fik hende i gang.

LÆS OGSÅ: Loay og Mikkel laver nyt 'Robinson'-program

– Den her har jeg
strikket til min
søn, Jakob. Han
er meget glad
for den og vil
gerne have flere
i andre farver.
– Den her har jeg strikket til min søn, Jakob. Han er meget glad for den og vil gerne have flere i andre farver.

– Jeg startede med Kitcouture, hvor man køber et kit med en opskrift med garn dertil, og da jeg først var kommet i gang, kunne jeg slet ikke slippe det igen. Så fik jeg lyst til større og større projekter, som blev sværere og sværere, fortæller Tine Gøtzsche, 56, da HER&NU møder hende på hjemmebanecaféen Rally i den københavnske Sydhavn.

LÆS OGSÅ: Rikke Gøransson afslører barn: Den største velsignelse

– Der er lidt gefühl, men jeg følger opskrifterne meget stramt, maske for maske. Det skal man med flere af de ting, jeg laver, for at få det til at passe. Går det galt, søger jeg hjælp hos min søster, som er meget dygtigere end mig, og hos en strikkedame, Lene, på Fyn, som har strikket hele sit liv. Hun siger altid, når jeg siger, at jeg har læst opskriften og ikke forstår den: ”Gør som de voksne siger!”. Og det betyder, at jeg skal følge opskriften slavisk.

Vred og fornærmet

Strikketøjet er lige så vigtigt som tandbørsten, når Tine pakker til et job i Aalborg. Det er hyggeligt med en podcast i ørerne og strikketøj mellem hænderne på en togtur.

LÆS OGSÅ: 'Robinson'-Johannes kørt på hospitalet: De havde fjernet ALT

DJ’en Oscar
Bjerrehuus
var en af
dem, som
Tine myrdede i ”Forræder”. – Jeg
har fået
sindssygt
mange kommentarer
på min blå
sweater fra
Kitcouture,
som er strikket oppefra
og ned.
DJ’en Oscar Bjerrehuus var en af dem, som Tine myrdede i ”Forræder”. – Jeg har fået sindssygt mange kommentarer på min blå sweater fra Kitcouture, som er strikket oppefra og ned.

– Lige nu er jeg træt af, at jeg kun har gang i et projekt. Det er den grønne trøje med strukturstrik, og det er ikke særligt egnet til at føre en samtale over, for man er nødt til at tælle. Jeg har strikket en stor jakke af Molly Egelinds Mayflowergarn på pind 12, og det er for stort og tungt at sidde med i toget. Jeg har også strikket en sweater til min mand, Mads, som jo er kæmpestor, og den kunne jeg heller ikke have med i toget.

LÆS OGSÅ: Karsten fik hjælp i 'Luksusfælden': Sådan går det i dag

– Jeg har lige været vred på mit strikketøj, for der var gået noget galt. Så blev jeg fornærmet og lod det ligge i nogle dage. Men så blev jeg frygteligt frustreret og utålmodig. Jeg har været i Nordjylland nogle dage uden mit strikketøj, fordi jeg troede, at jeg straffede strikketøjet. Det var dumt, for jeg savnede det helt vildt.

Fast følgesvend

Tine er gavmild med resultaterne fra pindene.

– Jeg strikker både til min mand og til min søn, Jakob på 20 år. Jeg har også tidligere strikket til min mor, men hende strikker min søster også til, og vi er ved at drukne i uld i familien, så jeg må moderere det lidt.

LÆS OGSÅ: Smider bombe: Endnu en løve stopper

Som tak for mange timers
god underholdning i 'Forræder ' fik TV 2 lavet t-shirten
til Tine med hendes mest
kendte citat på
Som tak for mange timers god underholdning i 'Forræder ' fik TV 2 lavet t-shirten til Tine med hendes mest kendte citat på

I 'Forræder' var strikketøjet også Tine faste følgesvend.

– Jeg strikkede meget om natten, når jeg var færdig med at slå ihjel. Når vi var færdige ved det runde bord om aftenen, ville de andre gerne drikke vin, og jeg tænkte: ”Kan I for hel…. ikke bare gå i seng, jeg skal ned og slå nogen af jer ihjel!”, siger Tine grinende.

LÆS OGSÅ: Efter følgernes råd: 'Årgang 20'-deltager starter i udredning

– Jeg er ikke ked af, at jeg ikke vandt, for jeg var helt slidt til sidst og glad for at ryge ud. Finalen var rimelig heftig, hvor de faldt som fluer, og det var jeg glad for ikke at være med til, siger den strikkende massemorder.