Stefan Jepsen under optagelserne til 'Stor mand'.
Stefan Jepsen under optagelserne til 'Stor mand'.

Stefan fra 'Stor mand': Jeg er ikke færdig med det her liv

Et foreløbigt vægttab på 126 kg har givet Stefan Jepsen et nyt liv og nye mål.

De mange samtaler med tilrettelæggerne under optagelserne til TV 2-dokumentaren 'Stor mand', fik til sidst Stefan Jepsen, 34, til at indse, at han løj for sig selv.

LÆS OGSÅ: 'Fede forhold'-par har truffet svær beslutning: Ekstremt psykisk hårdt

Fast besluttet og ikke mindst med hjælp fra diætist og træningsfysiolog Henrik Duer, er det lykkedes ham at bryde den onde cirkel med overspisning, der havde sendt vægten op på 350 kg.

LÆS OGSÅ: Forelskede sig under realityshow: Nu er de kærester

Artiklen fortsætter under videoen...

- Jeg har selv brugt mange år på at stirre mig blind på problemerne. Det, der for alvor hjalp mig, var interwiewsene under produktionen af 'Stor Mand'. Der gik det op for mig, at jeg løj for mig selv. Og så selvfølgelig den kæmpe viden, jeg synes, jeg har fået igennem mange år med Henrik Duer som læremester i kost og motion, fortalte han onsdag aften i en seerchat på tv2.dk genudsendelsen af dokumentaren.

LÆS OGSÅ: 'Fede forhold'-par har truffet svær beslutning: Ekstremt psykisk hårdt

Det var så slemt, at Stefan ved årsskiftet lå i sin seng hele dagen og dårligt kunne gå de fire meter hen til toilettet.

- Nu kan jeg gå over 100 meter på en god dag, og jeg føler mig ikke begrænset i mit eget hjem, når jeg skal rundt, fortalte Stefan, der heller ikke længere har så meget brug for den rolator, han ellers har brugt.

Indtil videre har han tabt 126 kg og de næste milepæle er dels at kun at bruge almindelige støttestrømper i stedet for en special kompression, og dels at komme under 200 kilo, så han kan komme i et fitness center.

Stefen Jepsen træner under optagelserne til 'Stor mand'.
Stefen Jepsen træner under optagelserne til 'Stor mand'.

- Jeg ved ikke, om jeg har et mål for vægten. Jeg tænker ikke, at jeg er en mand, der kommer ned under 100 kilo, da jeg gerne vil opbygge en del muskler undervejs. Men mit endelige mål er klart en sixpack en dag, svarede han med et smil til en af de mange, der kom med gode spørgsmål og opmuntrende ord.

LÆS OGSÅ: Stefan fra 'Stor mand': Sådan har han det nu

For Stefan Jepsen har vægttabet sat gang i mange tanker.

LÆS OGSÅ: Forelskede sig under realityshow: Nu er de kærester

- Jeg tænker selv en del over min fremtid, og jeg er til dels også lidt skræmt over, hvad den bringer. Jeg havde affundet mig med, at jeg nok ikke skulle ret meget mere i det her liv. Nu skal jeg omstille mit hoved til, at jeg ikke er færdig med det her liv.