Søstre i 'Badehotellet': Det har skabt et specielt bånd

Optagelserne til 'Badehotellet' bød på mere end blot et kollegialt venskab mellem Sonja Oppenhagen og Birthe Neumann.

For Sonja Oppenhagen har 'Badehotellet' bragt mere end blot arbejdsglæde, det har også givet hende et nært venskab med skuespillerkollegaen Birthe Neumann, 76.

– Når man har arbejdet så mange år i branchen, som jeg har, så møder man rigtig mange forskellige mennesker hele tiden. Man bliver ikke på den måde venner, fordi man hurtigt rykker videre til næste arbejde. Men jeg vil sige, at mit samarbejde med Birthe har betydet noget særligt. Vi har haft det rigtig dejligt sammen, fortæller 75-årige Sonja.

De to skuespillerinder, der gennem 'Badehotellet' er blevet gode veninder privat, blev begge udlært i starten af 1970'erne, og de arbejdede kort tid efter sammen på den folkekære tv-serie 'Huset på Christianshavn'.

LÆS OGSÅ: Husker du? Weyses badekåbe var også med i denne tv-serie

Artiklen fortsætter under billedet...

Sonja Oppenhagen har gennem ti sæsoner indtaget rollen som Lydia Vetterstrøm, mens Birthe Neumann spiller hendes søster fru Olga Fjeldsø.
Sonja Oppenhagen har gennem ti sæsoner indtaget rollen som Lydia Vetterstrøm, mens Birthe Neumann spiller hendes søster fru Olga Fjeldsø.

– Dengang havde vi kun en optagedag sammen, og efter det arbejdede vi ikke sammen. Men så mødtes vi på 'Badehotellet', og det der med, at man pludselig deler garderobe igennem så mange år, gør, at man får et helt specielt bånd.

Derfor valgte Sonja også at tage et billede af hende og Birthe, der går på stranden, med sig hjem fra settet, da optagelserne sluttede.

– Jeg har ikke hængt det op endnu, men måske det kommer op nede i vores gæstehus i sommerhuset.

LÆS OGSÅ: Efter Beiers boligsalg: Familien sælger nabohuset

Artiklen fortsætter under billedet...

Flækket knæskal

Lige inden optagelserne til sidste sæson af 'Badehotellet' faldt Sonja og flækkede sin knæskal. Derfor fik produktionen travlt med at lægge nye planer for optagelserne, og før skuespillerinden fik sin store skinne af, måtte hun sidde meget ned og iklædes lange nederdele.

– Jeg har aldrig prøvet noget lignende. Det gjorde simpelthen så ondt. Det var forfærdeligt, fortæller Sonja, der heldigvis er kommet sig helt efter det uheldige styrt.