Sinans feriemareridt: Følte sig ikke velkommen

Selvom Sinan forsøgte at tilpasse sig kulturen, følte han sig alligevel som den grimme ælling i Malaysia.

Hvis man er homoseksuel eller på en anden måde falder ind under kategorierne LGBTQ+, så er der visse lande, som man skal undgå at vise sin seksuelle orientering i, da det kan være decideret farligt.

LÆS OGSÅ: Mette Sommer sætter ord på kønnet: Jeg tudbrølede

Et af dem er Malaysia, hvor Sinan Türkmen, som er homoseksuel, for nylig opholdte sig. Her kan homoseksualitet nemlig give op mod 20 års fængsel.

- Jeg havde det virkelig ubehageligt, da jeg var i Malaysia. Jeg følte mig kontrolleret, og jeg blev desværre skræmt i det ellers vidunderlige smukke land.

Prøvede at passe ind

Når Sinan opholdte sig i offentlige rum i Malaysia, oplevede han at fremmede mennesker iagttog ham, tog afstand eller opførte sig uforskammet overfor ham.

- Jeg har måske nogle lidt “anderledes” kropsbevægelser. Jeg prøvede ellers, at beherske mig og tilpasse mig kulturen ved at være den her “normale dreng” i normalt tøj, men jeg tror ikke, at det var nok, forklarer han og tilføjer:

- Jeg følte mig bare ikke så velkommen for at være ærlig.

Homoseksuel og muslim

Selvom Sinan er homoseksuel, er han stadig muslim, og det vigtigt for ham at slå fast, at det ikke er religionen i landet, som han anfægter, men udelukkende homofobien.

- Jeg synes, der var noget smukt i at tage til et land, der praktiserer Islam så meget. Det ville jeg rigtig gerne opleve, da jeg ser op til min religion. Jeg ønsker heller ikke at snakke ned om noget eller nogen overhovedet, forklarer han.

LÆS OGSÅ: Livslang kærlighed: Her er Anette Støvelbæks kendte mand

Efter noget tid i Malaysia valgte Sinan også at tage til Thailand, som er et af det mest populære rejsemål i verden for homoseksuelle rejsende.