Silas Holst stopper dansekarrieren: Børnene savner mig

For Silas Holst er det den helt rigtige beslutning, at han snart stopper karrieren som professionel danser.

I de sidste to år har den 41-årige danser Silas Holst haft tanke på, at det snart er tid til at stoppe karrieren som professionel danser.

LÆS OGSÅ: Lasse Rimmer i milliongæld: Dét sagde han til Line Hoffmeyer

Han stiller derfor danseskoene på hylden efter årets teatersæson, hvor han medvirker i 'Saturday Night Fever' og 'Strictly Ballroom', som er den helt rigtige afslutning for ham.

Beslutningen er truffet på baggrund af kroppen, som er begyndt at sige fra, men det er også af hensyn til sine børn, Maggie My og Bob Jones.

- De er begyndt at ytre, at det er svært, når jeg er på turné hele tiden. Det har de ikke gjort før, men det er de begyndt at gøre nu, og de er jo unægtelig førsteprioritet, siger han.

Sidste år var Silas Holst på turné fire gange, og set i bakspejlet var det for meget.

LÆS OGSÅ: WHAT! Så meget ligner datteren Cecilie

- Jeg håber, at der stadig er en rolle til mig i ny og næ i musicals – det ville jeg da elske, men mine prioriteringer er også anderledes nu. Jeg synes også, det er hårdt at være væk fra mine børn, siger skuespilleren, som sidste år pendlede mellem Aarhus og København hver aften, fordi han savnede dem.

Frygteligt svært

Silas Holst har selv valgt, at forestillingen 'Strictly Balroom' skal være den sidste, da det er et stykke, han personligt selv kan spejle sig i.

- Jeg kan da også selv synes, at det er enormt trist, og når jeg skal lave den sidste forestilling på ’Strictly Ballroom’, så kommer jeg nok også til at syntes, at det er frygteligt svært at komme igennem, siger han og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Jes Dorph i retten: Som en afhøring

- Men når man så kigger på mine to børn, så tænker man, at det jo er rigtigt. Det er det rigtige valg. Og når man så mærker sin krop, så ved jeg også, det er det rigtige valg.

Selvom det bliver et farvel til de store dansehovedroller i musicals, vil skuespilleren fortsat spille og synge i andre roller.

LÆS OGSÅ: Hellesøe afslører: Caster til ny sæson 'I hjernen på stjernen'

I 2025 vil Silas Holst endnu engang indtage rollen som Christian i 'Moulin Rouge', som er en rolle, hvor sangdelen er i fokus.

Du kan se et billede af Silas Holst i rollen som Christian herunder:

Premiere på musicalen "Moulin Rouge!"Silas Holst
Premiere på musicalen "Moulin Rouge!"Silas Holst