Silas Holst stiller danseskoene: Kroppen er slidt op

For Silas Holst er det den helt rigtige beslutning.

Silas Holst har danset siden han var bare to år gammel, og i år kan han også fejre 25-års jubilæum som professionel danser.

LÆS OGSÅ: Christopher Læssø er blevet far igen

Nu nærmer tiden sig, hvor 41-årige Silas stiller danseskoene i garderoben. Han har besluttet at stoppe som professionel danser efter årets teatersæson, hvor han medvirker i 'Saturday Night Fever' og 'Strictly Ballroom'.

- Det er fordi, min krop ikke vil mere. Det begynder at gøre ondt, og jeg har som alle andre dansere raget en del skader til mig gennem årene, siger Silas Holst til HER&NU og uddyber:

- Så har jeg lappeløst lidt de sidste par sæsoner for at kunne holde det kørende, og det har kroppen ikke lyst til mere, siger Silas, som sommetider har måttet tage smertestillende inden en optræden.

Det bliver derfor et farvel til de store dansehovedroller i musicals, men skuespilleren vil fortsat spille og synge i andre roller.

LÆS OGSÅ: Jes Dorph i retten: Som en afhøring

Allerede i 2025 skal han medvirke i 'Moulin Rouge', endnu en gang i rollen som Christian, hvor sangen er i fokus.

Artiklen fortsætter under billedet...

Premiere på musicalen 'Moulin Rouge!'Silas Holst
Premiere på musicalen "Moulin Rouge!"Silas Holst

Den helt rigtige afslutning

Når Silas Holst har spillet den allersidste forestilling af 'Strictly Ballroom' i Jylland, får han svært ved at holde tårerne tilbage.

Det er på trods af, at han er afklaret med beslutningen, som har været undervejs i to år.

LÆS OGSÅ: Jim Lyngvild i dyb sorg: Det er synd for dronningen

- Det er en stor del af mit liv og min identitet, jeg tager afsked med. Men det er den helt rigtige afsked, at jeg kan stå på scenen omringet af venner og sige farvel til det. Man kan ikke bede om en flottere afslutning end det, siger han.

Der er en masse spændende projekter i vente for Silas, der er begyndt at producere og koreografere en del.

LÆS OGSÅ: Prins Joachim og prinsesse Marie: Derfor gjorde det så ondt

- Nogle gange skal man lukke en dør for at åbne nogle nye. Det er sjovt at sidde på den anden side af "voksenbordet", og den er den type bolde, jeg har i luften lige nu, og jeg kommer ikke til at gribe dem, hvis jeg ikke lukker for det andet, afslutter han.