'Alene i vildmarken' Sanne
'Alene i vildmarken' Sanne

Sanne har fundet friheden: Viser følelser

'Alene i vildmarken'-deltageren har lært meget af sin første deltagelse i programmet.

I Sanne Flade Larsens lejlighed i Sorø er et af værelserne fyldt med ting og sager. Store højtalere på stativ, en kæmpe hængekøje, ski, rygsække og et par cykler i hjørnet. Her bor en kvinde, som værner om sin frihed og udlever den i sporten og naturen.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDET: Her er Alex Høghs kendte kæreste

Artiklen fortsætter under videoen, hvor ‘Alene i Vildmarken’-deltagere fortæller om tiden efter programmet...

Friheden og følelserne er noget, 57-årige Sanne har kæmpet med, særligt efter hun første gang deltog i 'Alene i vildmarken' i 2017. Her var hun med egne ord en ”hård banan”, som skubbede følelserne væk.

LÆS OGSÅ: Sidney Lees mor indrømmer: Jeg skjulte, at han var min søn

Da Sanne blev inviteret tilbage til
programmet, var
der nogle gamle
tanker, som rørte
på sig. – En ting
er at sidde i sofaen og tænke, at
man kan det hele.
En anden ting er
at være derude og
mærke det igen,
forklarer Sanne.
Da Sanne blev inviteret tilbage til programmet, var der nogle gamle tanker, som rørte på sig. – En ting er at sidde i sofaen og tænke, at man kan det hele. En anden ting er at være derude og mærke det igen, forklarer Sanne.

– Da jeg kom hjem, havde min daværende kæreste valgt at finde en anden, mens jeg var oppe i Norge og kæmpe for livet. Vores forhold var også på retur, og det blev meget tydeligt, da jeg kom hjem. Så kom følelserne virkelig, og vreden og raseriet kom. Det tog mig et helt år, men jeg fandt ud af, at jeg også var nødt til at lade de følelser komme ud, fortæller Sanne, som nu holder foredrag om sin oplevelse i vildmarken.

Da hun vendte tilbage til vildmarken i det nye program, kom de gamle nykker frem igen, men denne gang blev det en anderledes kamp.

LÆS OGSÅ: Geggo har fået svar på DNA-test: Her er min far

– Lige pludselig stod jeg deroppe igen. Skulle jeg så fortælle min krop, at den ikke måtte være ked af det, når jeg har brugt så lang tid på at vise min omverden og mig selv, at det er okay at have følelser? Det er okay at vise det, når jeg er gal, og når jeg er glad, og når jeg er ked af det. Det harmonerede ikke for mig, at jeg skulle til at lægge bånd på mig selv.

Sanne både kæmpede med og brølede af det fiskenet, hun havde med i vildmarken, og som udfordrede hende i
begge sæsoner. Og selvfølgelig tog hun det pokkers garn med hjem.
Sanne både kæmpede med og brølede af det fiskenet, hun havde med i vildmarken, og som udfordrede hende i begge sæsoner. Og selvfølgelig tog hun det pokkers garn med hjem.

Fravalgt børn

Sanne har en lille familie som består af en mor, en søster og hende selv.

– Jeg vidste ret tidligt, at jeg ikke skulle have børn. Når jeg så små babyer, så kunne jeg slet ikke forstå, hvorfor jeg skulle ofre så stor en del af min frihed for at være så meget for en anden. Jeg kunne hurtigt regne ud, at så kunne jeg ikke få lov til at dyrke min konkurrencesport.

Kajak har været Sannes sport, siden hun var 14 år gammel, så konkurrence har været en stor del af hendes opvækst.

LÆS OGSÅ: Lisbeth Østergaard og Ralf Christensen: Nu det slut!

Sanne mødte sin kæreste, Niels
Lindkvist, 41, for tre år siden
igennem Facebook-gruppen ”Friluftsliv Sjælland”. – Jeg blev bare
forelsket i, hvordan hun er som
person. Åben og ærlig. Hun kalder en spade for en spade. Så det
var egentlig meget nemt, da vi
lige fandt ud af det, griner Niels.
Sanne mødte sin kæreste, Niels Lindkvist, 41, for tre år siden igennem Facebook-gruppen ”Friluftsliv Sjælland”. – Jeg blev bare forelsket i, hvordan hun er som person. Åben og ærlig. Hun kalder en spade for en spade. Så det var egentlig meget nemt, da vi lige fandt ud af det, griner Niels.

– Jeg har heller ikke fortrudt. Jeg kan få et stik, når jeg ser mine jævnaldrende, og de fortæller, at de skal være sammen med deres børn, der er voksne i dag. De er i 30’erne og har deres egne børn og familier. Det har jeg jo valgt fra. Når du vælger børn fra, så vælger du også deres kærester, børnebørn og familier fra.

LÆS OGSÅ: Danske kendisser afslører vild kærestetatovering

– Jeg har bare valgt noget andet til. Det er tilvalg og fravalg. Og jeg har ikke fortrudt det. Det har ikke rigtig sagt mig noget. Jeg er nok for introvert. Det er jo det, jeg høster af, når jeg er i vildmarken. Evnen til at være i mit eget selskab.