Sådan løser Ulla og Eva deres problemer: Vi tager en drink

Eva Ravnbøl og Ulla Terkelsen har den perfekte opskrift på, hvordan man løser sine problemer.

Efter snart 30 år i Rom er TV 2-korrespondenten Eva Ravnbøl, 58, en ganske habil kok i det italienske køkken. Ligesom veninden og kollegaen Ulla Terkelsen, som bor i nabolandet Frankrig, elsker Eva god mad og hygge, men tiden tilbringes ikke i køkkenet, når de er sammen.

LÆS OGSÅ: Bendtner og Sus Wilkins på date i Parken

– Vi spiser altid ude på restaurant. Og så drikker vi drinks sammen, afslører Ulla Terkelsen, 79, da HER&NU møder de to TV 2-reportere til et foredrag på Aldershvile Planteskole i Bagsværd.

Eva har en slank
figur og dyrker
gymnastik for at
holde sig i form.
– Jeg prøver på
ikke at spise for
meget, men det er
svært, for der er fristelser hele tiden
Eva har en slank figur og dyrker gymnastik for at holde sig i form. – Jeg prøver på ikke at spise for meget, men det er svært, for der er fristelser hele tiden

Ulla og Eva har rejst sammen i mange år, både når de har dækket store historier for TV 2 og privat. Og det har budt på en række sjove oplevelser.

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-Jonas fortæller: Sådan går det i dag

– På en isbar, hvor vi bestilte is til at køle os ned på, mente tjeneren, at vi trængte mere til to negroni. Det er vermouth og campari, som fortyndes med gin og så en skive appelsin. Efter de to negroni, så var vi egentligt også meget flinkere, fortæller Ulla, mens Eva supplerer:

– Mine børn el
-
sker risengrød,
boller i karry
og frikadeller,
men jeg spiser
mindre og
mindre dansk
mad. Jeg
spiser kun
rugbrød i
Danmark, for
det passer
ikke ind
i Rom.
– Mine børn el - sker risengrød, boller i karry og frikadeller, men jeg spiser mindre og mindre dansk mad. Jeg spiser kun rugbrød i Danmark, for det passer ikke ind i Rom.

– Når al teknikken til tv brænder sammen, så er svaret negroni. Det har i hvert fald været din yndlingsdrink lige siden.

LÆS OGSÅ: Reagerer på Bendtners romance med Sus: Opbakning til Clara

Eva er lige nu aktuel med kogebogen 'Guds eget køkken', hvor hun afslører en del af de italienske opskrifter, som har haft betydning for hendes liv i Italien, og samtidig er der masser af gode historier om italienerne i hendes liv.

– Min første italienske kæreste, da jeg var 19 år, var kokken Alessandro, hvor jeg lærte de italienske grundregler i køkkenet. Min næste kæreste og faderen til mine børn, Paolo, var vinhandler.

LÆS OGSÅ: På hospitalet: 'Bagedyst'-dommer i voldsomt uheld

Klar til børnebørn

Mamma Eva i cen
-
trum ved middagsbordet i Rom med
datteren, Sofia på
24, til venstre og
sønnen, Camilo på
28, til højre samt
familie og venner.
Mamma Eva i cen - trum ved middagsbordet i Rom med datteren, Sofia på 24, til venstre og sønnen, Camilo på 28, til højre samt familie og venner.

At italienerne går op i deres mad, har hun for længst lært.

– For mange år siden kom jeg til at blande forkert pasta med forkert sovs. Der fik jeg blikket af min første svigermor, Maria, som jeg var bange for at lave pasta til.

Da Evas børn, Sofia, 24, og Camillo, 28, var små, forventede de ligesom andre italienske børn, at der var mad i køkkenet, når de kom hjem fra skole.

LÆS OGSÅ: 'Landmand søger kærlighed'-Winnie hasteindlagt: Ny sygdom opdaget

– Mit job har aldrig været et 9-16-job, så jeg har kunnet tage køkkentørnen, og heldig - vis har mange i min omgangskreds også haft mærkelige arbejdstider, og de har så haft mine børn til frokost, når jeg har arbejdet om dagen.

En ting glæder Eva sig til, når Sofia og Camillo får børn. Så skal hun selv være rigtig italiensk mamma.

– Jeg skal SÅ meget passe mine børnebørn og lave mad til dem. De skal have det samme, som mine børn fik, nemlig luksusbabymos med grønsagsbouillon, kogt zucchini med kartoffel, gulerod, parmesan og jomfru - olivenolie over.

LÆS OGSÅ: Hemmelig ‘Robinson’-gruppe fyldt med racisme: Vi er rystede