Så meget tjener Jonas Vingegaard

Det er ikke småpenge, der tikker ind på Tour de France-vinderens bankkonto.

Når Jonas Vingegaard i dag cykler over målstregen i Paris, er det ikke kun titlen som vinder af Tour de France og en kæmpe hyldest af hele Danmark, han får. Han vinder også en stor sum penge.

LÆS OGSÅ: L.O.C. i dobbelt babylykke: Far til tre

Pengepræmien for vinderen af cykelløbet er ifølge Feltet.dk den samme som sidste år. Den lyder på 500.000 euro, hvilket svarer til 3.723.529 danske kroner.

Selve summen kan for den gennemsnitlige dansker lyde som mange penge, men det er ikke meget sammenlignet med andre sportsgrene som golf og tennis.

Det er nemlig også traditionen i touren, pengepræmien bliver fordelt ligeligt mellem rytterne og staben på holdet.

Ifølge Feltet.dk er der samlet set 2.308.200 euro at køre om i Tour de France 2023, hvilket svarer til godt 17 millioner danske kroner. Der også penge til blandt andre vinderne af den prikkede, grønne og hvide trøje samt til etapevindere og de hjælperyttere, der bliver kåret som ugens bedste af en jury. Derudover får de øverste 20 i klassementet også en præmiepenge i Paris, og der er en del flere sidegevinster at hente for fx at komme først over tourens højeste punkt.

LÆS OGSÅ: Silas Holst har altid skjult sønnens ansigt: Nu bliver det vist frem

Sidste år var Vingegaard og Jumbo-Visma det hold, der tjente flest præmiepenge. Med deres seks etapesejre og den samlede sejr skrabede de 779.461 euro sammen, hvilket svarer til knap seks millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Jonas Vingegaards største udfordring: Frida savner mig