Paradiso fik depression efter abort: Det er pisse hårdt

Hun kunne være blevet mor i slutningen af året, men det bliver hun ikke. Ditte Slyngborg tog nemlig en aktiv beslutning om abort.

8. marts, på kvindernes internationale kampdag, sad Ditte Slyngborg, som er kendt fra 'Paradise', pludselig med en positiv graviditetstest i den ene hånd og et glas rødvin i den anden.

LÆS OGSÅ: Tessa om 'Paradise Hotel'-hit: Sådan blev sangen til

De to røde streger på testen gjorde hende mere panisk end glad, og efter samråd med faren til barnet og sine nærmeste besluttede hun sig for at få fortaget en abort.

- Jeg følte ikke, at jeg var klar til at sætte et barn til verden, at være mor lige nu, i min situation, fortæller Ditte i et opslag på Instagram.

Efterfødselsdepression

I dag fortryder Ditte Slyngborg ikke sit valg om abort, men det er kommet bag på hende, hvor mange mén, det medicinske indgreb har givet hende både psykisk og fysisk.

- Lægen forklarede det bedst på den måde, at selvom jeg ikke har født et barn, har min krop stadig haft alle graviditetshormonerne i sig, og når de så forlader kroppen efter en abort, kan det udvikle en efterfødselsdepression, forklarer Ditte og fortsætter:

- Jeg vågnede bare op en dag og kunne ikke rejse mig fra min seng. Sådan helt fysisk kunne jeg ikke rejse mig op. Så selvom jeg prøvede med alle kræfter, var der intet at give af.

- De, som har mig nært, ved, hvilken energisk, fjollet og happy as fuck person jeg normalt er, så ikke at kunne være sig selv, ikke at kunne gøre alle de ting man er vant til og har lyst til, er virkelig bare sindssygt hårdt.

LÆS OGSÅ: Tidligere paradiso viser sig i rockervest

Ingen bør stå alene

Til Realityportalen fortæller den tidligere paradiso, at hun har valgt at dele sin historie netop på grund af sin efterfødselsdepression. Hun har nemlig selv manglet en at spejle sig i og følt sig alene med sorgen og smerten.

- At man kan få en efterfødselsdepression efter en abort var ikke i min vildeste fantasi noget, jeg havde forestillet mig. Det kan være pisse fucking hårdt at gå igennem sådan en sorgproces, og jeg ønsker virkelig bare ikke, at andre skal føle sig alene i samme situation.

Se hele Ditte Lyngborgs opslag fra Instagram herunder.