Opkaldt efter rengøringsdamen: Solvej spreder glæde

Firbenede Solvej flyttede ind hos Tage Frandsen og hans mand for to år siden.

Da døren bliver åbnet til den elegante herskabslejlighed på 3. sal på Frederiksberg, står en lille krøllet dame i døråbningen og byder velkommen med logrende hale.

Toårige Solvej er en maltipoo, en blanding af malteser og puddel, og hun bor hos kendisfrisøren Tage Frandsen og hans mand, Karsten Bjørn.

LÆS OGSÅ: Jesper Buch jubler: Drømmen er gået i opfyldelse

Selvom hun primært er Karstens hund, så er det
Tage, Solvej helst vil ligge i arm med. – Hun ligger
oppe på min hovedpude om natten, og om aftenen
når vi ser fjernsyn her i stuen, så ligger hun også
hos mig.
Selvom hun primært er Karstens hund, så er det Tage, Solvej helst vil ligge i arm med. – Hun ligger oppe på min hovedpude om natten, og om aftenen når vi ser fjernsyn her i stuen, så ligger hun også hos mig.

– Solvej er opkaldt efter vores rengøringsdame, så nu har vi store Solvej og lille Solvej, fortæller Karsten og hælder kaffe op til Tage, mens Solvej racer rundt efter en tøjmus på gulvet.

Hverken Tage eller Karsten er vokset op med hund.

– Den første hund, jeg fik, var en kongepuddel i 1977. Ham, jeg boede sammen med, havde en brun kongepuddel, og så fik jeg en kridhvid. Den blev desværre kørt ned af toget. Da Karsten og jeg flyttede sammen, fik vi først Trunte og så Tulle. Jeg ville have en hund, som de andre ikke havde, så det blev en amerikansk cockerspaniel, fortæller Tage, 75, og Karsten, 73, nikker.

LÆS OGSÅ: WHAT: ‘Først til verdens ende’-finalen snyder seerne

– Vi har jo alle sammen set 'Lady og Vagabonden', og det er ikke til at stå for den lille dame, som sidder der og kigger med sine lange øjenvipper.

– Jeg vil ikke
have, at Solvej
gør. Hun har
lært, at folk må
godt gå ude på
trappen i opgangen, uden
at hun skal gø.
– Jeg vil ikke have, at Solvej gør. Hun har lært, at folk må godt gå ude på trappen i opgangen, uden at hun skal gø.

Med overalt Indtil 2016 havde Tage Frandsen egen frisørsalon på H. C. Ørstedvej. Selvom salonen er solgt, så arbejder Tage der stadig tre dage om ugen. Karsten har arbejdet 50 år i SAS.

LÆS OGSÅ: Fra hits til thriller: Joey Moe afslører ny projekt

– Da de to cockere døde, blev vi enige om, at det ikke duede med hund med det liv, vi levede, siger Karsten om den travle tid med to fuldtidsjobs. 17 år efter den sidste cockerspaniel, kom den lille krøllede maltipoo så ind i Tages og Karstens liv.

– For Karsten betyder Solvej jo, at han kan komme ud at gå en masse ture, efter han er gået på pension fra SAS, fortæller Tage.

Tage og Karsten rejser ofte til Mallorca,
og det er ikke noget problem at have Solvej med. – Hun vejer kun 3,1 kg, så hun
kan være med i kabinen i en taske. og
den sidder hun glad i på hele flyvningen.
Tage og Karsten rejser ofte til Mallorca, og det er ikke noget problem at have Solvej med. – Hun vejer kun 3,1 kg, så hun kan være med i kabinen i en taske. og den sidder hun glad i på hele flyvningen.

– Vi bor tæt på Forum, hvor der er en lille park ved Handelshøjskolen, og ellers går vi over i Søndermarken, hvis vi gider det. Vi har også have nede i gården og ovre bag salonen. Solvej er mest Karstens hund, så er det også ham, som står for hendes daglige soignering.

LÆS OGSÅ: Stor beslutning: Flytter hjem igen

– Hun bliver børstet hver dag, og det finder hun sig i. Hun bliver klippet oppe i Græsted, og klippedamen siger, at hun godt kan mærke, at Solvej er vant til at blive håndteret. Vi tørrer også øjne og vasker ansigt på hende hver dag. Den lille størrelse gør det nemt at have Solvej med på ferie. – Hvis vi ikke har hende med, så bliver hun lånt ud til vores tidligere nabo. De elsker hende, og hun elsker at være der. Hun kigger ikke engang efter os, når vi går. Men i juni skal hun igen med til Mallorca, og så får vi hende klippet dernede. Det er til halv pris.

LÆS OGSÅ: 'Robinson'-Mie afslører: Mere tv på vej