Ole Tøpholm
Ole Tøpholm

Ole Tøpholm fik sparket af DR: Nu vender han tilbage til Eurovision

Efter tre års pause vender den populære kommentator tilbage.

Siden 2011 har det været Ole Tøpholms stemme, der har skabt festlig stemning og guidet seerne igennem de tre årlige Eurovision-shows.

LÆS OGSÅ: Stor overraskelse: Investor gæster 'Løvens Hule'

Artiklen fortsætter under videoen...

Den populære kommentator blev dog vippet af pinden tilbage i 2021, hvor radioværterne Henrik Milling og Nicolai Molbech overtog kommentatortjansen.

Beslutningen satte sindene i kog rundt omkring, både hos seerne og Tøpholm selv, men nu er han endelig tilbage.

Det blev afsløret i dag, da der var pressemøde på årets Melodi Grand Prix, og den 46-årige kommentator er ganske tilfreds med igen at skulle indtage kommentatorboksen.

- Ukrudt forgår jo ikke så let. Jeg er super glad for at være tilbage. Det er tre sæsoner, jeg har været ude, og det er ikke, fordi min Eurovision-interesse er faldet af den grund, bare fordi jeg fik sparket ud. Tværtimod har jeg holdt den ved lige, fortalte han til HER&NU og uddybede:

- Jeg har rejst rundt, og sidste år i Liverpool stod jeg på forreste række og så Danmarks nederlag. Så at jeg er tilbage, passer mig glimrende.

LÆS OGSÅ: Geggo i stor brøler: Det ultimativt dummeste

Eurovision-entusiasten slog også fast, at selvom hans exit ikke faldt i god jord, så markerer hans tilbagevenden også, at Tøpholm og DR har fundet melodien igen.

- Efter vi kom hjem fra Liverpool, udtalte jeg mig lidt kritisk om DR's strategi. Jeg har været lidt i opposition de seneste år, for jeg synes ikke rigtig, at strategien har fungeret. Men efter vi kom hjem fra Liverpool sidste år, satte vi os ned og talte om tingene, og lige så stille fik vi talt os varme, og til sidst fik jeg tilbuddet om at hjælpe DR's ledelse med at være kommentator, forklarede han.

LÆS OGSÅ: Ikke længere "Linses slave": Sådan har Moster Niller forandret sig

Tøpholm skal, som han plejede, kommentere både de to semifinaler og den store finale, der i år løber af stablen i Malmø henholdsvis den 7., 9. og 11. maj, og han lover, at gejsten i kommentatorboksen vil være lige så høj, som den var, da han stoppede.

- Det skal være landskampsstemning med den rød-hvide klaphat og fest. Jeg gør, som jeg plejer.

LÆS OGSÅ: Efter sønnens cykelstyrt: ‘Årgang 20’-mor i chok over lægens svar

Den 17. februar løber Dansk Melodi Grand Prix 2024 af stablen i DR Koncerthuset, hvor vi skal finde ud af, hvem der skal repræsentere Danmark ved Eurovision. Læs mere om de otte deltagere HER.