Nicolaj Kopernikus spiller Grundtvigs nære ven Sibbern og Ulrich Thomsen spiller Grundtvig
Nicolaj Kopernikus spiller Grundtvigs nære ven Sibbern og Ulrich Thomsen spiller Grundtvig

Nicolaj Kopernikus og Ulrich Thomsen sammen i ny DR dramadokumentar

De to store skuespillere spiller overfor hinanden igen til maj.

Til maj næste år har DR premiere på en dramadokumentar i tre afsnit, der fortæller om fødslen af det moderne danske samfund gennem digteren, præsten, historikeren og politikeren Nikolai Frederik Severin Grundtvig - spillet af Ulrich Thomsen.

LÆS OGSÅ: Skuespillerpar venter barn nummer to

Artiklen fortsætter under videoen.

Om baggrunden for at sætte fokus på Grundtvig fortæller programchef i DR Anne Garlichs:

- Når vi har valgt at skildre Grundtvig, er det, fordi han har haft enorm betydning for vores kulturarv, og hans tanker og ideer har haft indflydelse på meget af det, vi i dag betragter som en selvfølge: Vores demokrati, vores ytringsfrihed, vores adgang til uddannelse, vores foreningsliv, efterskoler og højskoler og ikke mindst de sange, vi i generationer har sunget til højtider og de store mærkedage i livet.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Jørgen Skouboes store kærlighed

Adam Price er executive producer på serien, som er skabt på baggrund af en omfattende research og i samarbejde med en række Grundtvig-eksperter.

I serien kommer vi blandt andet ind i Grundtvigs liv og er med, da han skriver ”Dejlig er den himmelblå”, da han får Vartov kirke i København, og da han som politiker er med ved Grundlovens tilblivelse og vedtagelse.

I serien spiller Nicolaj Kopernikus Grundtvigs nære ven Sibbern. Derudover er andre store skuespillere en del af holdet. Heriblandt: Josephine Park som Marie Toft (den unge godsejerfrue, som Grundtvig forelsker sig i), Mads Reuther som den unge Grundtvig, Laura Bro som den voksne Lise (Grundtvigs første hustru), Solvej Sonne Horn som den unge Lise, Kirsten Lehfeldt som Grundtvigs mor og Jesper Asholt som Grundtvigs far.

LÆS OGSÅ: Kåre Quist reagerer på bruddet: Jeg er ikke illoyal