Matilde Kimer
Matilde Kimer

Matilde Kimer ramt af kræft for tredje gang

Korrespondenten fortæller nu, at hun det seneste år har taget kampen op mod kræft endnu engang.

I stedet for at stå blandt murbrokker og kampvogne har DR-korrespondenten Matilde Kimer i stedet brugt en stor del af året på Herlev Hospital.

LÆS OGSÅ: Philip May sætter ord på familieforøgelsen: Vi glæder os

Artiklen fortsætter under videoen...

Hun har nemlig for tredje gang måtte tage kampen op mod kræft. Det skriver Jyllands-Posten ifølge Ekstra Bladet.

Tilbage i december 2022 blev Matilde Kimer ramt af kræft i sin tarm og lever. Siden da har hun været i strålebehandling, der har haft god effekt på hende, og i oktober fik hun de gode nyheder, at hun så småt kunne begynde at komme i arbejdstøjet igen.

Det er tredje gang, kræften får tag i hende, men udlandskorrespondenten nægter at lade den sætte sig fast i hende som en konstant frygt for, at den vender tilbage.

- Skal jeg bare gå og være bange? Jeg skulle være en idiot, hvis jeg havde gennemgået måneder med smerte og kemobehandling, hvis ikke jeg ville bruge tiden til noget. Så indtil den 24. januar 2024, hvor jeg skal scannes igen, er jeg kræftfri. For all I know, siger hun til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: Jesper Bæhrenz stopper på DR

Matilde Kimer blev som 14-årig ramt af lymfekræft og måtte gennem et langt og hårdt behandlingsforløb med kemoterapi og strålebehandling, inden hun som 15-årig blev erklæret kræftfri.

Tilbage i starten af 2022 vendte kræften tilbage, da hun efter i en periode at have døjet med synkebesvær fik konstateret en tumor i halsen. På det tidspunkt befandt 41-årige Kimer sig nær fronten i Ukraine, som Rusland netop havde invaderet, og hun måtte hastes hjem til Danmark, hvor hun blev hun opereret og fik fjernet halvdelen af sin skjoldbruskkirtel.

Kræften havde heldigvis ikke har nået at sprede sig, og så snart stingene var fjernet, tog Matilde Kimer retur til Ukraine for at dække krigen.

LÆS OGSÅ: Helena Witt tager bladet fra munden: Jeg har grædt virkelig meget

Matilde Kimer er DR’s Ukraine- og Ruslandskorrespondent.
Matilde Kimer er DR’s Ukraine- og Ruslandskorrespondent.