Jesper Bæhrenz stopper på DR

Den populære radiovært sender netop nu sit sidste program på P4.

Efter seks succesfulde år på P4 sender Jesper Bæhrenz netop nu sit sidste program i denne omgang.

Den populære radiovært ville ellers gerne være fortsat, men de begrænsede, økonomiske rammer, som DR kunne tilbyde, gjorde desværre et fortsat samarbejde umuligt.

LÆS OGSÅ: Prinsessen blev dybt berørt: Maries tårer

– Det er korrekt, at DR og jeg ikke kunne nå til enighed om sommer-programmet ”Take Off” og fredagsudsendelsen ”Jespers Pop Show” for 2024. DR’s tilbud indebar, for andet år i træk, en massiv nedsættelse af vores produktionsbudget, og det sagde jeg pænt nej tak til. Lidt satirisk sagt, er det mit indtryk, at DR har valgt at bruge pengene på endnu en mellemleder uden radioerfaring og derfor ikke har råd til at lave den slags landsdækkende radio, med livemusik og besøg rundt om i hele Danmark, som jeg mener, at DR skylder lytterne, når man årligt modtager i retning af 3.5 milliarder kroner. Men præcis som man ser det mange andre steder, så bruger man pengene på dem, der administrerer, i det her tilfælde radio, og ikke dem der laver radio. Det er virkelig ærgerligt og trist, siger Jesper Bæhrenz, 58, til HER&NU.

Jesper Bæhrenz.
Jesper Bæhrenz.

Det er ikke første gang, at hans og DR's veje har måttet skilles, og han håber da også, at de med tiden kan finde sammen igen.

LÆS OGSÅ: SØDE BILLEDER: Frederik og Mary hånd i hånd i Aarhus

– Jeg har nydt hvert sekund at sende vedkommende nysgerrig radio rundt i Danmark med de største live navne, spændende gæster, iværksættere, attraktioner og danskere, der arbejder, mens alle andre holder fri om sommeren. Og den dag DR igen begynder at prioritere ambitiøs radio over administration, så er jeg klar igen til at levere underholdende og opsøgende radio.

DR bekræfter overfor HER&NU, at de ikke har kunne nå til enighed med Bæhrenz.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary bryder tavsheden: Brug for omsorg

– Jesper er en dygtig radiovært, som har bidraget med en masse godt indhold på P4. Vi har været virkelig glade for samarbejdet, men har desværre ikke kunnet nå til enighed med ham om at fortsætte det i 2024. Vi er til gengæld meget glade for, at en populær og dygtig P4-vært som Lotte Friis har sagt ja til at tage over og sender lytterne godt på weekend i et nyt format fredag eftermiddag, siger ledende redaktionschef for Indland & Distrikter på DR Nyheder, Mads Vesterby Damm, til HER&NU.