Maggie Smiths livslange diagnose: Et liv med sygdom

Maggie Smith blev ifølge en New York Times artikel, diagnosticeret med sygdommen i 1988.

Det intense blik er nok noget af det mest iøjnefaldende ved 'Harry Potter'-skuespillerinden, Maggie Smith, 88. Dog er det nok de færreste som ved, at de genkendelige øjne faktisk er et resultat af en livslang sygdom. Den britiske skuespillerinde, som er kendt for rollerne som professor McGonagall i 'Harry Potter'- filmene og Violet Crawley i serien 'Downtown Abbey', lider nemlig af diagnosen Graves Sygdom.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Josephine overrasker: Springer ud som skuespiller

Maggie Smith blev ifølge en New York Times artikel, diagnosticeret med sygdommen i 1988 som 54-årig. Sygdommen medfører blandt andet hævelse omkring øjnene.

– Jeg så meget skræmmende ud, og jeg vidste ikke, hvilken vej jeg skulle vende og dreje, sagde Maggie Smith i artiklen, fordi sygdommen gjorde hende usikker over sin fremtidige karriere.

LÆS OGSÅ: Datede i smug: Middag på McDonald's

Diagnosen og de hævede øjne medførte et langt behandlingsforløb for skuespillerinden, hvilket resulterede i, at hun i en periode måtte trække sig tilbage.

– Næsten 12 måneders isolation, sagde hun, og fortalte også, at hun blandt andet blev behandlet med radioaktiv terapi.

LÆS OGSÅ: 'Paradise Hotel' vender tilbage: Her er premieredatoen

Graves sygdom kaldes også Basedows sygdom, og forstørrer skjoldbruskkirtlen som sidder i halsen. Skjoldbruskkirtlen producerer de hormoner, der har at gøre med kroppens stofskifte. Den livslange diagnose blev desværre ikke slutningen på Maggie Smiths sygdomsforløb. I 2008, mens hun var i gang med at filme 'Harry Potter'-filmene, opdagede hun en knude i brystet.

– Det tager vindene ud af dine sejl, og jeg ved ikke, hvad fremtiden vil bringe, hvis noget overhovedet, udtalte hun til The Daily Telegraph. Skuespillerinden var på daværende tidspunkt godt oppe i 70'erne, hvilket gjorde hende endnu mere bange for brystkræften.

LÆS OGSÅ: Permanent høretab efter 'Robinson': Anas har fået tilbudt høreapparat

– Jeg tror ikke, der er meget af den (fremtiden, red.) på grund af min alder – det er der bare ikke. Alt har allerede været. Jeg har ingen idé om, hvad der kommer til at ske, udtalte hun. Da hun først opdagede knuden, var det ikke noget ekstraordinært.

– Jeg troede ikke, det var noget alvorligt, fordi jeg for nogle år siden følte en klump, som var godartet, fortalte hun.

Maggie Smith er blevet behandlet med kemoterapi, og i 2009, efter hun kæmpede sig igennem optagelser på 'Harry Potter'-filmene, blev hun erklæret rask.

LÆS OGSÅ: WOW: 'FBoy Island'-Jackie afslører kæmpe beslutning