Pressemøde på 'Sommerdahl' sæson 4
Pressemøde på 'Sommerdahl' sæson 4

Laura Drasbæk er klar til at blive farmor: Jeg glæder mig

I 'Sommerdahl' skal Laura Drasbæks rolle være mormor, og det ligger ikke helt fjernt fra virkeligheden.

Laura Drasbæk er tilbage i TV 2 Charlie-serien 'Sommerdahl', og i 4. sæson sker der en udvikling med hendes karakter, Marianne Sommerdahl, som ligger langt væk fra Lauras private liv.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald stopper

Artiklen fortsætter under videoen med Peter Mygind...

- Jeg forstår hende mindre og mindre, som sæsonen skrider frem. Hun bliver mere og mere sat og voksen, så jeg har haft diskussionen med instruktøren, hvornår hun bliver for tung i røven, og hvornår man egentligt bare bliver ældre, fortæller Laura Drasbæk, 48, som selv er kæreste med filminstruktøren og stuntmanden Lasse Spang Olsen, 58.

LÆS OGSÅ: Mads forklarer: Sådan er mit forhold til Josefine

Laura og kæresten
Lasse Spang Olsen
bor ikke sammen.
Hun bor på Nørrebro, og han i
Høsterkøb i Nordsjælland.
Laura og kæresten Lasse Spang Olsen bor ikke sammen. Hun bor på Nørrebro, og han i Høsterkøb i Nordsjælland.

Parret mødtes første gang på en film i 2004 og stod frem som kærester i 2011. I 2018 gik de fra hinanden, men efter et par års tænkepause og arbejde med forholdet, blev Laura og Lasse kærester igen i 2022. Begge har været gift før, og begge har voksne børn.

LÆS OGSÅ: Ups! Annette Heick deler pinligt øjeblik

I 'Sommerdahl' skal Laura Drasbæks rolle være mormor, og det ligger ikke helt fjernt.

– Jeg har jo en kæreste, som er morfar, så hans barnebarn fylder også meget i mit liv. Hun er meget hos Lasse, så hende ser jeg meget. Jeg har ikke nogen mormor-følelser over for hende overhovedet, men jeg kan jo se Lasses følelser, og så kan jeg se, at det næste led i familie ikke er så fjernt. Men det bliver jo selvfølgelig noget andet selv at prøve det, fortæller Laura om Lasses datter, Filuka på 23 år, som for fire år siden blev mor til Melodie.

LÆS OGSÅ: Rørende video: Sarah Grünewald genforenet med sønnen

Lauras
20-årige søn, Albert,
er kæreste med Bille
Augusts datter
Amarylis August, og
her ses de på
dobbeltdate med
Laura og Lasse.
Lauras 20-årige søn, Albert, er kæreste med Bille Augusts datter Amarylis August, og her ses de på dobbeltdate med Laura og Lasse.

– Jeg glæder mig til det bliver min tur, men jeg håber da også, at mine drenge venter, til de lige har løbet hornene af sig og prøvet nogle ting, siger Laura om sine sønner, Albert på 20 og Vilfred på 17.

Keramik, tak

Keramikken fylder stadig en stor del i Lauras liv.

– Jeg er på kursus lige nu i at lave portrætmodellering for at kunne lave buster, og det er fedt. Så der sker stadig en masse, og jeg er bare blevet pissedygtig.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde har fået nok: Det har intet med mig at gøre

Lasse har været en stor hjælp og støtte i Lauras keramikproces både med indretning af hendes værksted på Nørrebro og hjælp til at slæbe.

Det er fire år siden,
at Laura realiserede sin drøm om
eget keramikværksted og butik på
Nørrebro, og i dag
kan hun leve af det.
Det er fire år siden, at Laura realiserede sin drøm om eget keramikværksted og butik på Nørrebro, og i dag kan hun leve af det.

– Jeg har også et værksted oppe på landet hos Lasse i Høsterkøb, og jeg bruger det desværre ikke nok. Jeg vil stadig gerne være hjemme hos Vilfred om aftenen. Albert flytter hjemmefra her til sommer sammen med sin kæreste, og han sover i forvejen meget hos hende, men Vilfred fiser rundt i verden og sover stadig hjemme. Det er også så nemt lige at gå ned i værkstedet på den anden side af gaden, siger hun.

LÆS OGSÅ: Stor beslutning: Flytter hjem igen

Sommeren står for døren, og lige nu optager Laura femte sæson af 'Sommerdahl'. Men der bliver også tid til ferie og sommer med Lasse og keramikken.

– Jeg håber på at bruge mit værksted oppe hos Lasse, når han får et mere sommer - ferie-agtigt liv. Jeg har flyttet rakubrændingen af mit ler fra min kolonihave op til Lasse, hvor der er bedre plads til at brænde ler udendørs i tønder.