Musiker Remee Jackson og komiker Lars Hjortshøj namedroppes i TV 2's nye dokumentar-serie 'Den sorte svane'.
Musiker Remee Jackson og komiker Lars Hjortshøj namedroppes i TV 2's nye dokumentar-serie 'Den sorte svane'.

Kendte danskere sættes i forbindelse med vild svindelsag

Med skjulte optagelser er det ikke kun rockere og bandemedlemmer, der afsløres i ny eksplosiv TV 2-dokumentarserie 'Den sorte svane'.

I en ny sindsoprivende dokumentar på TV 2 afslører et hold af undersøgende journalister, sammen med erhvervsjuristen Amira Smajic, der fungerer som mulvarp i programmet, hvordan flere prominente forretningsfolk har forbindelser i den kriminelle underverden.

LÆS OGSÅ: David klar til retssag mod Sille: Jeg er selvfølgelig spændt

- Jeg tror bare, jeg blev kendt som en, der kunne få tingene til at ske og en, der havde et stort netværk og en, der rådgav de tre største rockergrupperinger i Danmark, fortæller Amira om sig selv i programmet og tilføjer:

- Enten kan man rigtig meget juridisk, eller også kan man trylle.

Og trylle det kunne Amira, som i løbet af en måned typisk tjente og brugte et par hundrede tusinde kroner, fortæller hun.

Svindelsager forbindes med københavnske klubkonger

Med skjulte optagelser er det dog ikke kun rockere og bandemedlemmer, der afsløres i dokumentaren 'Den sorte svane'.

Artiklen fortsætter efter videoen...

I gårsdagens andet afsnit namedroppes der nemlig flere københavnske klubkonger, som sættes i forbindelse med den omfattende svindel, som dokumentaren afdækker.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDET: Nicklas Bendtners nye look

Heriblandt producer og sangskriver Remee Jackson og komiker Lars Hjortshøj, som er klubejere af luksusnatklubben Museo Club i Lille Kongensgade.

Den kendte og meget populære natklub har tilsyneladende modtaget og betalt flere fakturaer, som klubben har fået fra den nordsjællandske forretningsmand Martin Malm, som også optræder i dokumentaren som en af hovedpersonerne i svindelsagerne.

Malms fakturaer viser sig dog at være falske, og er blot en del af de mange falske fakturaer, der er i spil i forretningsmandens såkaldte fakturafabrik.

- Vi kan se, at klubberne har betalt Malm for levering af vagter, men Malm har ikke leveret nogen vagter. Det har til gengæld en privatperson, der slet ikke har noget aktivt selskab, forklarer journalist og dokumentarist Mads Brügger.

LÆS OGSÅ: Ikke set i ‘Forræder’: Private optagelser fra værelserne

TV 2 har efterfølgende været i kontakt med blandt andre luksusnatklubben Museo Club, som i en skriftlig kommentar til dem skriver, at de ikke vidste, at de handlede med en fakturafabrik.

Museo Club har yderligere oplyst til mediet, at de har igangsat en undersøgelse af sagen.