Kasper Hjulmand bryder sammen på tv: Det har konsekvenser

Kasper Hjulmand kan ikke holde tårerne tilbage til spørgsmålet fra TV Glad journalist.

Landstræner i fodbold Kasper Hjulmand er seneste gæst i DR-programmet 'En særlig samtale', hvor journalister fra TV Glad stiller spørgsmål.

LÆS OGSÅ: Efter indlæggelse: Thomas Evers Poulsen giver status

Et af spørgsmålene omhandler et dilemma om fejldiagnoser, som en af journalisterne beder Hjulmand om en reaktion på, og i det samme, som dilemmaet læses højt, bryder Hjulmand sammen.

- Jeg kender en hel del, der har været udsat for det, du siger her, og det er jo helt urimeligt. Det du så har oplevet af modgang, kan du ikke gøre for, fortæller Hjulmand til journalisten Louise, der har skrevet dilemmaet:

"Jeg fik en fejldiagnose i mine teenager år, som gjorde, jeg fik noget forkert medicin, som gjorde, at jeg blev udadreagerende. Nogle år senere fik jeg så en rigtig diagnose - autisme - hvilket er den, jeg lever med i dag. Rigtig mange mennesker - også børn - bliver diagnosticeret i dag, men hvad tænker du om det?".

Vi skal gøre os umage

Kasper Hjulmand skal bruge noget tid på at samle sig, før han svarer.

- Grunden til, jeg reagerer så kraftigt, er fordi, jeg kommer til at tænke på nogle mennesker, jeg kender rigtig godt... Hvor det ikke er gået så godt. Uha, der ramte du mig lige, fortæller han i programmet og tilføjer:

- Man leger jo med folks liv, og man skal tage det alvorligt, når vi ser på andre mennesker og laver diagnoser. Det er ikke bare sådan lige at lave en fejldiagnose, fordi det har konsekvenser, siger Hjulmand og tørrer tårerne væk.

LÆS OGSÅ: Thomas Delaney: Her er hans kone

Hjulmand har selv en lillebror, der er seks år yngre end ham, som er udviklingshæmmede, og han kender derfor til mange af de udfordringer, som journalisterne fra TV Glad kæmper med.

- Det handler om mennesker, hvor det har konsekvenser, hvis man laver fejl. Det har konsekvenser, hvis det tager for lang tid. Det har konsekvenser for folks liv. Derfor skal vi gøre os umage, fortæller Hjulmand videre om dilemmaet.

LÆS OGSÅ: Emil Midé opereret: Sygdommen hænger ved

Hjulmand har et tæt forhold til sin bror, Mikkel, og sin søster, Rikke, og han fortæller også i programmet, hvor meget hans bror har lært ham om livet.

Se hele udseendelsen HER.

LÆS OGSÅ: Her gemmer Amira sig: Svanen er fløjet