Julie Agnete Vangs grønne kamp: Vi er forkælede

I dette års TV2-julekalender, 'Valdes jul', er naturen i hovedrollen. Det er skuespillerinde Julie Agnete Vang særligt glad for.

I en verden præget af travlhed og materielle fristelser, er der heldigvis sjæle, der værner om naturen og ser dens skønhed som en vigtig rolle i livet. En sådan sjæl er den 39-årige skuespillerinde Julie Agnete Vang, der i hele december måned indtager skærmen som mor til Valde i TV 2- julekalenderen 'Valdes Jul'. For Julie er naturen mere end en kulisse, den er en livsfilosofi.

– Da instruktøren fortalte mig historien og forklarede, at naturen var i hovedrollen, så blev det virkelig et interessant projekt for mig, fortæller Julie og understreger betydningen af at integrere naturen i vores kultur.

LÆS OGSÅ: Voldsomme billeder: Peter Falktoft i blodigt uheld

– Jeg forsøger at tænke over min egen måde
at leve på. Jeg har for eksempel ikke nogen
bil, og jeg tænker over min kost.
– Jeg forsøger at tænke over min egen måde at leve på. Jeg har for eksempel ikke nogen bil, og jeg tænker over min kost.

– Der er hårdt brug for, at vi på en eller anden måde får masseret ind i vores børn, at vi skal passe på vores klode. Og hvis man så kan gøre det på en måde, hvor man samtidig også får et eventyr med sig, så er det virkelig bare win-win, forklarer skuespillerinden, der er stolt af at være en del af årets julekalender.

LÆS OGSÅ: Christiane åbner op: Sådan kom hendes mor på plejehjem

Julie er selv vokset op i Gribskov ved Esrum sø, og det var først som voksen, hun virkelig forstod, hvor smukt hendes barndomsområde var.

– Hver gang jeg kommer tilbage dertil, tænker jeg, ”Wow. Er jeg vokset op i et guldaldermaleri?”, griner Julie, der har datteren Eva My, otte, med sin skuespillermand, Thomas Voss, der også har to drenge fra et tidligere ægteskab.

LÆS OGSÅ: Nu vender 'X Factor' tilbage

Genbrug og oplevelser

Julies kærlighed til naturen kommer også til udtryk i hendes dagligdag, hvor hun elsker lange ture og ro i skoven.

Mens Julie indtager rollen
som mor, er det skuespiller
Henrik Vestergård, 51, der
spiller far
Mens Julie indtager rollen som mor, er det skuespiller Henrik Vestergård, 51, der spiller far

– Naturen står mig meget nær, og derfor gør det mig også ondt at se, hvor dårlig en tilstand vores natur er i.

LÆS OGSÅ: Fie Laursens søn ramt af sygdom

Derfor har Julie også selv taget skridt for at bidrage til naturens beskyttelse. Hun er blevet medlem af Danmarks Naturfredningsforening og har ændret sin livsstil ved at tænke over sin egen måde at leve på, undgå overforbrug og støtte genbrug.

LÆS OGSÅ: SIDSTE NYT: Kronprinsesse Mary er rejst hjem til Australien

– Jeg synes ikke, at jeg gør så meget. Men hvis alle bare gør lidt, så hjælper det jo. Jeg synes faktisk ikke, at det er meget, der bliver bedt om af os. På en måde synes jeg, at vi er forkælede, slår Julie fast.

Selv i julen, hvor forbrug og materialisme ofte fylder meget, forsøger Julie at finde en balance. Hun køber stadig julekalendere til sine børn, men pakker gaver ind i genbrugsmateriale og søger at give oplevelsesgaver i stedet for plastiklegetøj. Hun har aldrig været én, der pynter vildt meget op og hører julemusik allerede fra november, men hun elsker julen for dens nærvær og varme.

LÆS OGSÅ: Oplev magien: Her kan du se Modertræet fra 'Valdes jul'

Det er første gang, at
Julie medvirker i en
julekalender, og det
har været en rigtig
god oplevelse.
Det er første gang, at Julie medvirker i en julekalender, og det har været en rigtig god oplevelse.

– Vi har mange hyggelige juletraditioner. Vi tager blandt andet til julekoncerter i kirker. Det elsker jeg. Jeg elsker klassisk musik, og det kan virkelig få mig til at tude. Der gør mig meget grådlabil at komme i kirker i julen. Jeg sidder og tænker på dem, man har sagt farvel til, men også på alle de gode ting, der er sket i løbet af året, fortæller Julie.

LÆS OGSÅ: Kendte kvinder sammen i nyt DR-program