Jørgen Skouboe trækker stikket: Alderen tynger

Det lå slet ikke i kortene, at Jørgen Skouboe skulle gøre karriere som tv-vært.

71-årige Jørgen Skouboe kan bryste sig af at være den ældste tv-vært hos DR - og det begynder efterhånden at kunne mærkes.

Det fortæller 'Nak & Æd'-jægeren i et interview med netop DR.

LÆS OGSÅ: Jaffer går i Kjeldbjergs fodspor

- Jeg har ikke følt mig gammel, før vi skød programmerne til den nyeste sæson. Mine kollegaer er utrolig gode til at passe på mig. Måske er det derfor, jeg har det så godt, som jeg har det. Men jeg er begyndt at sove til middag, når vi er ude på optagelser, afslører Jørgen og fortsætter:

- Bare lige en halv time midt på dagen. Så ved de andre godt, at de ikke skal forstyrre mig, og bagefter er jeg så frisk igen.

DRs ældste tv-vært priser sig da også lykkelig for, at fysikken ikke fejler noget, selvom han har rundet et skarpt hjørne - og ligesåvel for, at han har mulighed for at tage på eventyr med 'Nak & Æd'.

Det er bestemt ikke noget, han - trods alderen - gør sig tanker om at stoppe med foreløbigt, fastslår Jørgen Skouboe.

LÆS OGSÅ: Åh nej! Felix Smith dropper værtsrolle

Ville ikke være vært

Jørgen Skouboe har arbejdet i DR i flere årtier, men faktisk lå det slet ikke i kortene, at han skulle blive tv-vært.

Helt tilbage i 1977 var han produktionsleder i koncernen, og senere var han med til at lave programmer i DRs store studier.

LÆS OGSÅ: WHAT! 'Løvens Hule'-stjerne bliver minister

Da studierne lukkede ned, måtte han i tænkeboks for at finde noget andet at fifle med - og her foreslog en tidligere chef, at Jørgen skulle lave nogle programmer om sin hobby pileflet.

Det kunne Jørgen godt se fidusen i, og sammen med sanger og skuespiller Daimi blev han vært på programmet 'Ud i naturen', hvor de byggede alverdens former for gør-det-selv-projekter, herunder pileflet, hos landmanden Sten i Vestjylland.

LÆS OGSÅ: Jeanette Lagoni afslører bryllups-vanskeligheder

Men at han skulle være vært på programmet huede ikke just Jørgen Skouboe.

- Jeg har altid været glad for at være ude, men jeg var pisse ræd for at være på skærmen. Jeg havde ikke lyst til at tale til kameraet, og det har jeg stadig ikke i dag, når vi optager med 'Nak & Æd', fortæller han og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Gitte Nielsen taler ud: Holder sig frisk med botox

- Jeg har aldrig drømt om at være tv-vært, men det var min mulighed for at arbejde med pileflet, og det har jeg ikke fortrudt.