Johanne Louise Schmidts tog familien med: De er det vigtigste

Johanne var meget rørt, da hun sendte en kærlighedserklæring ned til sin lille familie med ordene: ”Uden jer ville jeg ikke være i live”.

Fra scenen på Folketeatret ved Lauritzenprisen takkede Johanne Louise Schmidt sin mand, Thomas Hwan, 41, og deres 6-årige datter Allie, efter hun havde fået overrakt Lauritzen-prisen 2023, en kulturpris på 250.000 kr.

LÆS OGSÅ: Skadet i 'Korpset': Sæþór kæmper stadig

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Annette Heick og Caspar Phillipson synger nogle af sangene fra 'Pennevenner'...

Prisen uddeles til en mandlig og en kvindelig skuespiller, der har markeret sig med unikke skuespillerpræstationer på scenen, tv eller i film.

LÆS OGSÅ: ’Sommerdrømme’-Maria i smertehelvede: Planlagde sin begravelse

Johanne var meget rørt, da hun sendte en kærlighedserklæring ned til sin lille familie med ordene: ”Uden jer ville jeg ikke være i live”.

– Det er jo dem, som står tilbage og samler en op og fokuserer på, hvad der egentligt er det vigtigste. Familien. Og ved gud, at jeg er et følelsesmæssigt menneske, der kan være voldsomt euforisk og dybt nede i kulkælderen. De bringer mig i balance, og jeg tror, at hvis jeg ikke havde dem… det ved man jo aldrig, og man kan jo altid meget mere, end man tror… Men de bringer mig i hvert fald i balance, sagde en tydeligt rørt Johannes Louise Schmidt, 39, til HER&NU efter showet.

LÆS OGSÅ: Niels Erik afslører: Kyssede bag kameraet

Betyder alverden

Allie er lige begyndt at gå i skole, og hun kunne ikke holde sig vågen til efterfesten, så Thomas tog hjem med hende, mens Johanne nød festen.

– Allie er jo kun seks år, og vi var lidt i tvivl om, hun skulle med. Men som seksårig forstår hun jo alligevel mange ting, og jeg føler, at det er så stor en ting, som jeg virkelig gerne vil dele med hende. Om hun så senere kan huske det, det ved jeg ikke, men det betyder bare alverden for mig, at de var der for at dele det. Og det betyder meget for mig, at jeg kunne sige de ting til dem fra et offentligt sted. Også selvom jeg også siger det til dem derhjemme. De mange penge skal ikke bare klattes væk.

LÆS OGSÅ: Christian Arnstedt er ude: Overdrager sin plads

– De penge kan give mig en frihed. Jeg mangler ikke arbejde, men vi lever jo i en branche, hvor det går op og ned, og bare det at vide, at jeg har penge til at stå, det er en kæmpe frihed. Vi skal måske have en oplevelse sammen som familie. Jeg er ikke så meget til at rejse langt væk. Vi nyder vores kolonihave ikke ret langt fra Bagsværd sø, hvor vi fisker. Og ellers elsker vi at lave bål, spise slik, se tegnefilm og spille spil, sagde Johanne, som havde fejret prisen på forhånd med familien fra Skanderborg.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 20'-Maria giver status på mandens ulykke

– Vi spiste smørrebrød hjemme i vores lille rækkehus på Amager. Vi er jo en ret almindelig familie, som måske fejrer prisen lidt ekstra med en middag på Bones