Jim Lyngvild på besøg hos paven: Mødte op i særligt tøj

Det var ikke designerens vante outfit, han havde iklædt sig i dagens anledning.

Hver onsdag holder paven åben audiens på Peterspladsen i Rom, og på denne onsdag var et ganske velkendt ansigt blandt de besøgende.

Jim Lyngvild, der er i Rom for at indkøbe religiøse rekvisitter til en ny kirkeudstilling, var nemlig så heldig at få fingrene i en billet til audiensen - og denne har da også gjort stort indtryk på ham.

LÆS OGSÅ: Jesper Buch færdig med 'Løvens hule': Jeg savner det ikke

- Det er jo selvfølgelig en stor oplevelse at møde og se et menneske, som er blevet eleveret til at være guddommelig. Det er jo noget, vi tillægger ham, at det er noget helt særligt - men det ér noget særligt, fortæller han til HER&NU og tilføjer:

- Jeg var så heldig, at sidde til audiensen på forreste række, og være så tæt som en meter på ham. Jeg fik desværre ikke snakket med ham, men det kommer nok en anden dag, lyder det med et grin.

Da Peterspladsen var propfyldt af mennesker, var det ifølge Jim Lyngvild ganske heldigt, at han fik paven at se fra første parket - men det var måske heller ikke helt tilfældigt.

- Det var måske, fordi jeg har købt mig en Roma-trøje (italiensk fodboldklub, red.), og Paven er jo stor fodboldfan, så måske var der nogen, der tænke: "Dem der, de skal lige ind på forreste række!"

- Jeg har da aldrig i mit liv før købt en fodboldtrøje, så jeg syntes, det var et stort offer at vise paven. Det er jo San Lorenzo, der er hans hold, men Roma var det nærmeste, jeg kunne komme, forklarer Jim.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik'-Martin afslører: Dater realitystjerne

Artiklen fortsætter under billedet.

Jim Lyngvild i sin nyindkøbte fodboldtrøje.
Jim Lyngvild i sin nyindkøbte fodboldtrøje.

Han fortæller, at pave Frans hilste pænt og var sød, og at hele seancen tog omtrent en time. Under gudstjenesten sprang det da også i øjnene, da fædrelandet pludselig blev nævnt.

- Der var også en hilsen til Danmark, fordi Ribe Katedralskole var der.

LÆS OGSÅ: Medie: Her bor Katherine Diez nu

Stor respekt

Jim Lyngvild, der som bekendt er asetro, har kæmpe respekt for katolicismen.

- Det har jeg, fordi i de lande, hvor katolicismen findes, der er folk ekstremt religiøse - så det må jo gøre et eller andet rigtigt.

LÆS OGSÅ: Jørgen Leth i slem ulykke

Særligt er det det visuelle i kirkerne, der drager ham. Skønheden.

- Jeg kan godt lide at komme et sted, hvor skønhed vægter højere end lidelse, og i den danske folkekirke er det lidelseshistorien, det sørgmodige og det triste, der er i højsædet og hernede er det mere skønheden og guldet. Og det trives jeg sgu mere i, forklarer Jim.

Og det, at han selv er asetro, gør bestemt ikke, at han ikke kan se noget i andre religioner.

- Netop, hvis man er et troende menneske, så tror jeg da, at min gud er den bedste - så kan andre guder da aldrig komme til at true min kærlighed til Odin. Men jeg har respekt for alle andres guder, fordi de mennesker, der tror på dem, tror jo lige så stærkt, som jeg gør, fortæller han og tilføjer:

- Troen forbinder os. Troen er noget, der gør os stærkere, og jeg ville ønske, at flere mennesker troede lidt mere. For hvis man tror, så ved man også, at man ikke er centrum i universet.

LÆS OGSÅ: Christian Kjær åbner op om sygdom

Alligevel valgte Jim dog at distancere sig selv, da det under audiensen var blevet tid til massevelsignelsen.

- Da han velsignede os allesammen, da slog jeg blikket ned, fordi jeg tænkte, der nok var en til højre eller venstre for mig, der havde mere brug for det, end jeg havde brug for pavens velsignelse, siger han og understreger:

- Jeg ville gerne høre hans ord, og jeg synes, han er fantastisk, men velsignelsen kommer nok andre bedre til gode.

LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: 'Først til verdens ende'-par måtte ikke sove sammen

Jim Lyngvild var helt tæt på pave Frans
Jim Lyngvild var helt tæt på pave Frans