Statsminister Mette Frederiksen.
Statsminister Mette Frederiksen.

Hyldet efter stor afsløring i nytårstale

Kampen har været lang, men på årets første dag var der godt nyt for mange.

Det er ikke kun dronning Margrethe, der kan lave store afsløringer i en nytårstale. Statsminister Mette Frederiksen havde også et es i ærmet, da hun på årets første dag holdt nytårstale.

LÆS OGSÅ: Frederik og Mary hyldet på Amalienborg

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Mikkel og Trine fra 'Nybyggerne' fortæller om sterilisation og fertilitetsbehandling.

Her kom hun nemlig ind på et af de helt store emner i 2023 - nemlig ufrivillig barnløshed og hjælpen til at stifte en familie alligevel. Det er et emne, som en række kendisser har kæmpet indædt for i 2023, og nu giver kampen pote.

LÆS OGSÅ: Glade Blachman: Nanna hidser mig mindre op

- I dag kommer hvert ottende barn her i landet til verden efter fertilitetsbehandling. Ufrivillig barnløshed rammer alt for mange. Er det ikke os selv. Så er det nogen, vi kender. Der er stadig tabuer, vi skal have brudt. For hvor er det i grunden smukt, at så mange mennesker drømmer om skabe nyt liv. Også selvom man skal gennemgå krævende behandlinger, usikkerhed og ventetid, lød det i nytårstalen, og Mette Frederiksen fortsatte:

LÆS OGSÅ: Det skal dronning Margrethe hedde og her skal hun bo

- Til jer, der sidder derude og venter på et barn. Alle jer kommende mødre og fædre. Familier i alle regnbuens farver. Som bærer rundt på en hjemløs kærlighed. I får nu mere hjælp. Op til dobbelt så mange behandlingsforsøg. Det træder i kraft allerede i år. Men i aften vil regeringen komme med endnu et forslag. Vi vil også indføre gratis hjælp til barn nummer to, så der forhåbentligt kan komme en lillebror eller lillesøster.

Den nyhed tog mange med storm, og Mette Frederiksen og regeringen hyldes vidt og bredt på de sociale medier. Her står det klart, at det er en nyhed, mange har ventet på og ikke kan få armene ned over.

LÆS OGSÅ: Margrethe gav kongen besked - men sagde intet til veninden

- Vi begynder 2024 med tårer på kinden. Sikke en nyhed i statsministerens nytårstale! Tak for at lytte Mette. Tak til TV 2 for, at I ville sætte barnløshed på dagsordenen. Vi er begge rørte. Og lykkelige, skriver 'Nybyggerne'-værten Christian Degn i et opslag på Instagram.

Han var en blandt en gruppe af kendte tv-personer og influencere, der tilbage i august mødte statsministeren på Marienborg til en snak om ufrivillig barnløshed, og hvordan man kunne øge fertiliteten i Danmark.

Og flere af de inviterede fortalere for flere forsøg og hjælp til barn nummer to stemmer i med hyldest til Mette Frederiksens tale.

LÆS OGSÅ: Tobias Dybvad skal være far igen

- Tak, bare tak Mette, lyder det fra Joan Divine, og hun får opbakning fra Michelle Kristensen, der også var med den 31. august på Marienborg.

- Her til aften kom en ekstra gave med fertilitetsbehandlingen. Fra i dag kommer regeringen med et forslag om, at det bliver muligt at få gratis fertilitetsbehandling til barn nummer 2. Det er stort, og jeg er stolt over at være en af de stemmer, som har fået politikernes øjne op for dette område og ændre på reglerne og give mange danskere fornyet håb om at give deres barn en søskende, lyder det fra Michelle Kristensen.

LÆS OGSÅ: Oh Lands svære tid på balletskolen: Barsk barndom

På sin Instagram afslører influenceren Michella Meier-Morsi, at hun forud for nytårstalen fik en besked fra statsminiseren om, at hun ville komme ind på ufrivillig barnløshed. Derfor ventede hun spændt på talen, som altså i den grad faldt i god jord.

Se nogle af de mange reaktioner herunder: