Camilla Andersen, Janne Kolling og Anette Hoffmann
Camilla Andersen, Janne Kolling og Anette Hoffmann

Husker du Camilla Andersen? Her er hun i dag

Hun var verdens bedste playmaker, nu er det i en helt anden branche, hun spiller.

Når de danske håndboldkvinder netop nu spiller VM på hjemmebane, hvor de er blandt favoritterne til at vinde guldet, er det svært ikke at lade tankerne flyve tilbage på det hold, der banede vejen for dansk kvindehåndbold.

LÆS OGSÅ: Husker du Katrine Fruelund? Sådan går det i dag

Artiklen fortsætter efter videoen med Nicklas Landin fra Skanderborg Festival

LÆS OGSÅ: Husker du Anette Hoffmann? Her er hun i dag

I 90'erne fik de 'Jernhårde ladies', som landsholdet dengang blev kaldt, genoplivet landsholdet, der ellers i 1987 var ved at blive nedlagt. Camilla Andersen spillede en kæmpe rolle på holdet, idet hun var playmaker, og hun er flere gange kåret til verdens bedste playmaker.

Hun var med til at vinde OL guld i både 1996 og 2000, og Camilla Andersen er stadig den danske spiller, der har scoret flest landsholdsmål med sine 846 mål.

LÆS OGSÅ: Landstræner Jesper Jensen: Gift med denne håndboldspiller

Camilla Andersen er også indehaver af rekorden for antal scoringer i en enkelt kamp på dansk liganiveau med 22 mål i en udekamp mod Horsens HK den 29. marts 2003.

LÆS OGSÅ: Husker du Rikke Solberg? Her er hun i dag

Da Camilla Andersen sluttede sin professionelle karriere i 2005, skiftede hun branche til rejsebranchen, og hun er indehaver af rejsebureauet Travel Sense, som hun har sammen med sin hustru Charlotte Røseler Pedersen. De arrangerer grupperejser for virksomheder, og så er Camilla håndboldekspert på DR under VM-slutrunderne, for både kvinder og mænd.

Camilla og Charlotte blev gift i 2016, og Charlotte har to børn fra et tidligere forhold, som de har hver anden uge.