Rikke Solberg
Rikke Solberg

Husker du Rikke Solberg? Her er hun i dag

Hun førte de 'Jernhårde ladies' til OL, men kom aldrig selv med.

Når de danske håndboldkvinder netop nu spiller VM på hjemmebane, hvor de er blandt favoritterne til at vinde guldet, er det svært ikke at lade tankerne flyve tilbage på det hold, der banede vejen for dansk kvindehåndbold.

LÆS OGSÅ: Husker du Anette Hoffmann? Her er hun i dag

Artiklen fortsætter efter videoen med Casper Christensen og Thomas Blachman.

I 90'erne fik de 'Jernhårde ladies', som landsholdet dengang blev kaldt, genoplivet landsholdet, der ellers i 1987 var ved at blive nedlagt. På landsholdet spillede Rikke Solberg en central rolle som playmaker i årene 1991-1996, hvor hun nåede at spille 84 landskampe og score 185 mål.

LÆS OGSÅ: VM-stjernen Julie Scaglione har lavet særaftale med gymnasiet

Hun endte med at blive billedet på den danske succes og et af landsholdets ansigter udadtil i en sådan grad, at hun lige efter sejren i semifinalen ved VM i 1993 endte med at blive fløjet hjem til Danmark for at deltage i 'Eleva2eren', fordi det var første gang, landsholdet blev inviteret ind i et så stort tv-program.

Ved VM i 1993 vandt Rikke Solberg og det danske landshold sølv, året efter vandt de EM, og i 1995 vandt de bronze ved VM. Holdet kvalificerede sig til OL i 1996, og det skulle vise sig at blive kulminationen på deres hårde arbejde, men det blev bittersødt for Rikke Solberg.

LÆS OGSÅ: Ny stjernespiller: Datter af kendt håndboldspiller

Det var min største skuffelse

Rikke Solbergs professionelle karriere sluttede i 1996 få uger inden det danske landshold skulle til OL i Atlanta. Her vandt de som bekendt guld, men det var uden den storsmilende playmaker, som havde pådraget sig en knæskade og aldrig kom tilbage til landsholdet.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDET: Mie Højlunds store kærlighed

- Det vil altid stå for mig som min største skuffelse. Det var en barsk oplevelse. Jeg tænker tit på, at det ville have været sjovt med den guldmedalje. Men sådan skulle det ikke være. Det er bittert, sagde Rikke Solberg i 2003 til B.T.

Hendes karriere fortsatte på klubplan frem til 2002, hvor hun sluttede sin karriere efter et par år i Viborg H.K. - efter 1996 var karrieren dog plaget af skader.

LÆS OGSÅ: Landstræner Jesper Jensen: Gift med denne håndboldspiller

I år 2000 åbnede Rikke Solberg en tøjbutik i Egå, som bar hendes navn, og den endte med at blive hendes levebrød efter håndboldkarrieren. I 2011 åbnede hun også en webshop, og Rikke Solberg har stadig både den fysiske butik og webshoppen, som i alt tæller 16 ansatte.