Brian Mikkelsen
Brian Mikkelsen

Her er Brian Mikkelsens stenrige hustru

Direktørens hustru er god for en større million-formue.

I disse dage må branden på Børsen siges at have tiltrukket sig hele landets opmærksomhed. Og som aldrig før har Brian Mikkelsens navn været på folkets læber.

LÆS OGSÅ: Jes Dorph i retten: Som en afhøring

Artiklen fortsætter under videoen...

Han er nemlig direktør i Dansk Erhverv, der ejer den nu nedbrændte historiske bygning. Derfor har han da også været på skærmen flere gange, når han enten har udtalt sig om gårsdagens begivenhed eller har trukket historiske genstande ud af den brændende bygningen, der ligger lige ved siden af Christiansborg.

Her havde han indtil 2018 sin daglige gang som folketingsmedlem. På sit minister-CV kan den konservative ekspolitiker da også sætte kryds ved både kultur-, justits-, økonomi-, og erhvervsminister.

Kærlighed for millioner

Privat har 58-årige Brian Mikkelsen været gift med ti år ældre Eliane Wexøe-Mikkelsen siden 1997. Og selvom det er Brian Mikkelsen, der gennem mange år har været ansigtet udadtil, så er det hustruen, der har siddet på pengekassen derhjemme.

Artiklen fortsætter under billedet...

Eliane Wexe Mikkelsen og Brian Mikkelsen i 2010
Eliane Wexe Mikkelsen og Brian Mikkelsen i 2010

LÆS OGSÅ: Prins Joachim og prinsesse Marie: Derfor gjorde det så ondt

Den holdne kvinde blev nemlig forgyldt af en stor arv fra sin fabrikant-far, der efterlod hende og hendes bror omkring 150 millioner kroner i form af aktier i familievirksomheden Wexøe A/S tilbage i 2002. Eliane er fortsat storaktionær og bestyrelsesformand i firmaet i Værløse, som tjener penge på ingeniørløsninger, handel og el-løsninger til industri- og byggebranchen.

Giftermålet velsignede altså ikke kun Brian Mikkelsen med kærlighed, men også med den uformelle titel som regeringens rigeste minister. Han fik nemlig også sin del af kagen, da parret inden for få måneder i 2002 købte to dyre ejendomme i form af en villa i Hellerup og et sommerhus ved Udsholdt Strand i Nordsjælland til en samlet værdi af godt 23 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: WHAT! Så meget ligner datteren Cecilie Haugaard

Artiklen fortsætter under billedet...

Brian Mikkelsen og Eliane Wexøe Mikkelsen i 2003
Brian Mikkelsen og Eliane Wexøe Mikkelsen i 2003

Det skrev Ekstra Bladet, der da også fandt frem til, at selvom ejendommene var betalt af Eliane, så var de markeret som "i lige sameje". Det betyder, at de ejede halvdelen hver, og de godt 11 millioner, der så var Brian Mikkelsen andel, var en gave fra den ene ægtefælle til den anden.

LÆS OGSÅ: Jim Lyngvild i dyb sorg: Det er synd for dronningen

Gavner døtrene

Eliane har fire børn, og parret har sammen døtrene Claire på 23 år og Kezia på 21 år.

Tilbage i 2022 modtog Kezia da også et legat fra Crown Prince Frederik Fund, der blev overrakt af den daværende kronprins Frederik til stor glæde for de stolte forældre.

Familiens gyldne vilkår skinnede da også på begge søstre, der fik et værdifuldt skub fra forældrene, da de i 2018 flyttede hjemmefra og overtog en lejlighed i en af de mest attraktive gader på Nørrebro.

Kezia Wexøe-Mikkelsen, Eliane Wexøe Mikkelsen, Brian Mikkelsen og Claire Wexøe-Mikkelsen i 2017
Kezia Wexøe-Mikkelsen, Eliane Wexøe Mikkelsen, Brian Mikkelsen og Claire Wexøe-Mikkelsen i 2017
Brian og Eliane Mikkelsen med døtrene Kezia og Claire i 2006
Brian og Eliane Mikkelsen med døtrene Kezia og Claire i 2006