Niarn
Niarn

Godt nyt fra nyresyge Niarn: Har fundet et match

Det er ikke hvem som helst, der forærer rapperen sin nyre.

Det er blot en uge siden, at rapperen Niarn, der lystrer det borgerlige navn Niels Roos, i en pressemeddelelse meldte ud, at han måtte aflyse sin landsdækkende turné 'Himmelfarten' grundet den nyresygdom, han de seneste år har lidt under.

Men nu er der altså glædelige nyheder fra den 43-årige rapper.

LÆS OGSÅ: Ung mor tager kampen op mod minister

Artiklen fortsætter under videoen.

Det afslører han podcasten 'Let's do', som han har sammen med komikeren Geo.

- Jeg gider ikke lige sige, hvornår det er, men min storebror blev clearet. Han er godkendt, han var et match. Så jeg skal have min brors nyre inden for en overskuelig fremtid, fortæller Niels Roos.

Selvom han da ikke vil ud med den præcise dato, løfter Niarn sløret for, at han da vil være en ny nyre rigere inden kalenderen skriver oktober.

En lang kamp

I podcasten kommer han og medværten ind på, hvor lang en proces, det har været at få et familiemedlem godkendt til donation. Her lyder det, at begge Niarns forældre er blevet afvist, ligesom det samme er gældende for hans onkel.

Men nu er der altså endelig et match til Aalborg-rapperen, og overfor Ekstra Bladet sætter han ord på, hvordan det var at få de gode nyheder.

LÆS OGSÅ: 'Bagedyst'-vinder er blevet mor

- Jeg må indrømme, at jeg brød grædende sammen. Det var min storebror, der ringede til mig, og det var en vild følelse. Det tager også lige lidt tid at forstå det ordentligt, siger han til mediet og fortsætter:

- Man har gået i to et halvt år og ventet, og lige pludselig er det om en måned. Det er som at vinde i Lotto - det tager lige et par dage at forstå. Jeg har fået mit liv igen.