Claus Holm om mesterkok: Han giver mig tryghed

Selvom der er en markant aldersforskel, er de to kokke som pot og pande.

Det er ikke kun gastronomien, der fylder i TV-kokkenes hverdag. Foruden en ny kogebog, som de i skrivende stund brygger på, har de to madører nemlig opbygget et venskab ulig noget andet.

HER&NU var på hyggeligt besøg på Hotel Ærø i Svendborg til en lille snak bagom kulissen. Det var tydeligt at mærke, at kemien mellem de to skarpe knive stadig er i fuld flor.

LÆS OGSÅ: Stephania Potalivo: Her er min store kærlighed

- For mig betyder Claus utroligt meget. Claus er altid sådan en fast klippevæg, hvilket han jo nok ikke selv synes, men det er han, fortæller Søren Gericke, mens Claus Holm tager os en tur ned ad mindernes vej:

- Altså jeg har kendt Søren, siden han trådte ind i min restaurant i ’98. Og der havde jeg lige kløjes lidt i det med kongehuset, så jeg sad og hang lidt med næbet, og tænkte 'ej jeg er færdig nu'. Så kom Søren og klappede mig på kinden og sagde 'det skal nok gå', og så fik vi en god snak, siger en lettere rørt Claus Holm til HER&NU og tilføjer:

- Så skulle han så sidde og spise på bord to, og der var jeg ved at dø, for jeg tænkte 'ej nu kom den store kalif', og jeg har jo altid været kæmpe fan af Søren, men jeg havde aldrig set ham før på det tidspunkt, så det var utroligt.

- Søren er jo lidt ældre end mig, men det han har været igennem, det er jeg jo igennem nu, fortæller Claus til HER&NU og tilføjer:

- Når man sidder der i et stormvejr, eller har været nede i et mørkt hul, så ringer man til Søren og siger ”hvad fanden gør jeg lige her, eller hvad tænker du om det der?” og så bliver man løftet, og det synes jeg sgu er meget fedt.

Rummer hinanden og favner livet

For Claus Holm og Søren Gericke er der, foruden mad, især to ting, som de begge er særligt begejstrede for - nemlig mennesker og naturen.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 20'-familiens Nikolaj Bek efter voldsom arbejdsulykke: Overraskede lægerne

- Vi rummer hinanden og vi favner livet, og vi lader os begejstre på samme niveau begge to. Helt op under hylden, så man er dødtræt bagefter, og er ved at falde om på gulvet af opkast, fordi man simpelthen er så begejstret for nogle ting, forklarer Søren billedligt og tilføjer:

- Nu her når foråret kommer, så går vi meget op i at høre alt det spiren, der kommer, og dyrene kommer og insekterne kommer, og hele det liv, der kommer.

LÆS OGSÅ: Israel truer med at trække sig fra Eurovision