CHOK i retten: Kan ikke dømmes for vold mod Nynne

Efter et halvt års ventetid får Robert Hansens forsvarer nu sin vilje.

Netop nu sidder Robert Hansen i retten på Frederiksberg, hvor han er tiltalt for tre voldsepisoder og risikerer en fængselsdom. Men dagen i retten er startet ud med stor forvirring og tvivl, da forsvareren ikke mener, Robert Hansen kan blive dømt for det tredje forhold i sagen.

LÆS OGSÅ: LIVE FRA RETTEN: Robert Hansen tiltalt for vold mod Nynne Larsen

Det tredje forhold drejer sig om voldsepisoden i Spanien tilbage sommeren 2021, hvor Nynne Larsen og Robert Hansen begge blev anholdt. Ifølge Robert Hansen var parret oppe at slås, men det er ikke Nynne Larsens udlægning af sagen.

LÆS OGSÅ: Få overblikket: Nu starter retssagen mod Robert Hansen

Dagens retssag startede ud med, at Robert Hansens advokat, Erbil Kaya, argumenterede for, at det tredje forhold var lukket fra det spanske politis side, og at han derfor ikke mente, det skulle behandles i retten i dag, da der ikke var kommet noget nyt frem i sagen.

Netop det tredje forhold fra Spanien er årsagen til, at retssagen først starter i dag. Egentlig var sagen berammet til at køre tilbage i februar, men her fik Robert Hansens advokat sagen udskudt, fordi anklagemyndigheden ikke havde fået adgang til Nynne Larsens afhøringsrapport fra det spanske politi.

LÆS OGSÅ: Mascha Vang: Der var en mening med ulykken

Anklageren mente ikke, at det var hensigtsmæssigt at udskille de to forhold fra det tredje, da de alle tre er belastende for Robert Hansen, og den samlede strafferamme er op til 6 års fængsel. Derfor vurderede dommeren og domsmændene, at det var nødvendigt at udskyde sagen.

Det var dog til stor ærgrelse for forsvareren, som gerne havde set, at de to andre forhold blev behandlet i retten. Nu er der gået et halvt år, og forsvareren får alligevel sin vilje. Efter en lang argumentation fra forsvarerens side og en række protester fra anklagerens side, voterede dommeren og de to domsmænd.

LÆS OGSÅ: Bubbers store sorg: Børnene vender ham ryggen

Da de kom tilbage efter at have voteret i godt ti minutter, bedyrede dommeren, at forhold tre skulle udgå.

- Vores afgørelse er, at forhold tre skal udgå, fordi der ikke i en anden stat skal dømmes for lovovertrædelse, hvis man er blevet frikendt eller domfældt i anden lovstat. Man har truffet en afgørelse i Spanien. Man kan godt genoptage sagen i Spanien, hvis der kommer nye beviser, men man ved ikke, hvor lang tid der må gå, lød det fra dommeren.