Interview med Lars Pedersen aka Chief 1
Interview med Lars Pedersen aka Chief 1

Chief 1 efter vennernes tragedie: 'Det er virkelig hårdt'

Chief 1 håber, han kan skabe lidt lys i mørket for familien fra TV 2-dokumentaren 'Hold mig fast. Før jeg forsvinder'.

Lars Pedersen, der er bedre kendt som Chief 1, er nær ven til Rebekka Elnegaard og hendes familie, der kan opleves i den hjerteskærende TV 2-dokumentar 'Hold mig fast. Før jeg forsvinder', som skildrer familiens årelange kamp mod et svigtende system.

Artiklen fortsætter under videoen.

LÆS OGSÅ: Julia Sofia tager svær beslutning

Længe havde det været planen, at han og 23-årige Rebekka, der blandt andet yndede at skrive digte, skulle lave noget musik sammen.

Men så langt nåede de ikke. 12. januar 2022 forsøgte Rebekka nemlig at tage sit eget liv - det, mens hun var indlagt på Rigshospitalet på en såkaldt nulstue. Som følge af selvmordsforsøget er hun i dag hjerneskadet og har ikke noget sprog.

Fakta

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.
Kontakt Livslinien på telefon 70 201 201, eller læs mere på www.livslinien.dk.

Ud fra dagbogsnoter fra 23-årige Rebekka har Chief 1, til dokumentaren, udarbejdet og fremført sangen 'Hold om mig'.

- Ditte (Rebekkas mor, red.) sendte mig nogle af hendes digte, og så blev jeg drevet af et eller andet, jeg ikke ved, hvad er. Jeg gjorde det bare instinktivt, fortæller Chief 1 til HER&NU om processen bag nummeret.

- Jeg lod mine øjne falde ind på de linjer, jeg fangede og sang dem. Det gik ret hurtigt, og jeg aner ikke, hvor melodien kom fra. Jeg havde ikke forberedt noget. Det var bare noget, der skete i et take. Bagefter var jeg fuldstændig smadret.

Rebekka Elnegaard og Chief 1.
Rebekka Elnegaard og Chief 1.

Herefter sendte han sangen forbi forældrene, der selvsagt blev meget rørte over at høre datterens ord - ligesom Chief 1 selv blev det, da han fik indblik i de hjerteskærende gloser.

- Det var forfærdeligt. Det var været ufattelig hårde, mørke ting, det har været i hendes sind og sjæl. Rebekka er en positiv og livsglad pige, men hun har haft mange ting i sig, som har været en kæmpe kamp. Det er virkelig hårdt, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Til verdens ende på kemopiller: Seje søstre

Når Rebekka hører 'Hold om mig', bliver et smil printet på hendes læber, og selvom lægerne er usikre på, hvor meget hun er i stand til at opfange, er Chief 1 ikke i tvivl om, at hun kan genkende sine skriv.

- Jeg er overbevist om, at hun hører og ser alt omkring hende, og jeg håber bare, det kan smide en lille smule lys ind i hendes sind, så hun ikke skal kæmpe med mørket. Det er mit eneste ydmyge håb i den her tragiske sag.

Dokumentaren 'Hold mig fast. Før jeg forsvinder' kan ses på TV 2 PLAY. 'Hold om mig' kan du høre her.

LÆS OGSÅ: Dennis Knudsen: Hvis jeg ikke havde fået børn, var jeg død