Brian Lykke ved r8Dios studier i Kødbyen.
Brian Lykke ved r8Dios studier i Kødbyen.

Brian Lykkes uventede lykke: Coronaen ændrede alt

Mens mange i underholdningsbranchen fik økonomiske og professionelle tæv under nedlukningerne, blev det en ny start for Lykke.

Som skuespiller og komiker ved Brian Lykke, 47, præcis, hvad der skal til for at få folk til at grine. Og ikke mindst, hvordan han kan give dem stof til eftertanke.

LÆS OGSÅ: TV 2 afslører: Det er slut

Artiklen fortsætter nedeunder videoen...

Derhjemme har han hustruen, Tilde, 44, og døtrene, Lily på 15 år og Asta på 19, og især børnene er med til at holde ham og hans sprog skarpt.

– Der sker nogle ryk i sådan nogle teenagere, og pludselig opdager man, at noget, man bare lige siger, for det har man altid gjort, det kan man bare ikke lige sige mere. Det bliver man jo nødt til at respektere. Og det er også okay, fortæller Lykke, der er aktuel i komedien 'Højst besynderlige typer', der lige nu kan streames.

LÆS OGSÅ: Anne Sofie Espersen rørt til tårer i nyt tv-program: Jeg blev overvældet

Filmen, der er skrevet og instrueret af Mikael Wulff, forsøger netop at bygge bro mellem to generationer.

Den foregår dagen efter en druktur, hvor Martin (Brian Lykke, red.) går gennem København for at genfinde en forlovelsesring. Han får følge af sin gamle ven (Rasmus Bjerg, red.) og Freja (Thit Aaberg, red.), som han har mødt natten forinden.

LÆS OGSÅ: Frederik viderefører vigtig tradition

– At spille en hovedrolle er da noget, jeg har haft lyst til at prøve i lang tid. Og så kunne jeg godt lide, at det var et manus, hvor jeg ikke skulle ud med gummifjæset og en anden stemme. Ja, det er en komedie, men det er jo i den alvorlige afdeling, siger han og uddyber:

– Det er meget interessant at tage fat i denne generationsting. Vi er jo langt fra hinanden i nogle sammenhænge, men man rammer jo de samme problemstillinger i løbet af livet. Kærligheden kan gøre ondt, og der kan være noget med job eller skole eller venner. Så er man forskellige steder ret aldersmæssigt, men problemerne er de samme, det kan bare være svært at finde et fælles sprog.

Artiklen fortsætter nedeunder billedet...

Rasmus Bjerg og Brian Lykke med Mikael Wulff under optagelserne til 'Højst besynderlige typer', der kan streames på Viaplay.
Rasmus Bjerg og Brian Lykke med Mikael Wulff under optagelserne til 'Højst besynderlige typer', der kan streames på Viaplay.

En ny start

Inden Lykke brød igennem som komiker, arbejdede han som succesfuld konsulent inden for marketing og IT. Og det har han kunnet bruge i sin rolle som reklamemanden Martin.

På samme måde har et privat venskab helt tilbage fra barndommen og frem til voksenlivet inspireret til samspillet med Rasmus Bjerg. Ikke mindst de bøvlede perioder og dem, hvor man mister kontakten.

LÆS OGSÅ: Soeren Le Schmidt giver status på sit blinde øje

– Alle har vel perioder, hvor der har været så meget fart på karrieren, at man for fanden glemmer at møde op til ting og glemmer at ringe. Det, tror jeg, de fleste kan genkende. Men man skal virkelig passe på, for pludselig er der gået fem år. Dybest set er stærke venskaber jo en eller anden slags kærlighedsforhold. Så man skal værne om det. Ellers visner det.

Mens mange i underholdningsbranchen fik økonomiske og professionelle tæv under nedlukningerne i forbindelse med Covid-epidemien, så blev det til en ny start for Brian Lykke.

LÆS OGSÅ: Lise Baastrups nye værtstjans: Jeg er meget stolt

– Underligt nok er coronaen faktisk det bedste, der er sket for min karriere. Så noget godt kom der da ud af det. Jeg var forinden blevet mæt af det her underholdsningshjul, jeg var inde i, men det er jo svært at ændre kurs. Der kom coronaen så lige, og så gav det sig selv, siger Brian, der endte med at kaste sig ud i r8Dio, der skulle have afløst 'Den korte radioavis', hvis ikke Radio24syv i 2019 var blevet lukket. 

– Det blev i stedet til vores corona-projekt og det kører nu på fjerde år. Så coronaen har ændret mit arbejdsliv fra at være rundt i alle mulige projekter til primært at være R8Dio. Nu er det et fuldtidsjob, og vi har pludselig ansatte, kontor og forsikringer. Det er total optur.

LÆS OGSÅ: Linse forklarer: Derfor blev Geggo væk

Brian Lykke og Kasper Nielsen som Allan 'Smørstemmen fra Ikast' Sindberg og radiodirektør Klavs Bundgaard i r8Dios podcast 'Undskyld vi roder', der snart skal på turné med en række live shows.
Brian Lykke og Kasper Nielsen som Allan 'Smørstemmen fra Ikast' Sindberg og radiodirektør Klavs Bundgaard i r8Dios podcast 'Undskyld vi roder', der snart skal på turné med en række live shows.