'Bagedyst'-stjerne Jasmin Gabay på landsholdet

Den tidligere finalist i 'Den store bagedyst' Jasmin Gabay kæmper for at samle penge ind til 'Beat Diabetes'

Hvis man skal beskrive Jasmin Gabay, så kan man nemt bruge ordet multikunstner. Hun er både sanger, tidligere finalist i 'Den store bagedyst' og så kan hun nu også skrive medlem af landsholdet på sit CV.

Det er selvfølgelig ikke et hvilket som helst landshold, men når Danmark kæmper mod vores naboer fra Sverige og Norge om at indsamle penge til at bekæmpe diabetes, så er Jasmin klædt i rødt og hvidt.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Landmand-Leif fandt kærligheden

Det sker i anledningen af indsamlingsshowet 'Beat Diabetes', der blev optaget den 3. november, men som kan ses den 13. november på TV3 og Viaplay.

Og hvorfor Jasmin kæmper for den gode sags tjeneste, er hun meget tydelig omkring.

- Det er fantastisk at kunne sætte fokus på det, også på en sjov måde. Jeg tror, at nogle gange kan det blive meget tungt, når vi taler sygdom, men vi vil gerne samle en masse penge ind, som kan gå til forskning, så folk kan leve lettere med det, fortæller hun til HER&NU før showet.

LÆS OGSÅ: Sonny om nyt projekt: Det kommer fra hjertet

Det er dog ikke kun fordi, at det er i den gode sags tjeneste, at Jasmin er involveret. Hun har selv sygdommen inde på livet.

- Jeg har selv familiemedlemmer, der lever med både type 1 og type 2 diabetes, så derfor ligger det mig nært, at det er noget, jeg gerne vil hjælpe med.

LÆS OGSÅ: Vild med dans-stjerne smider bukserne

Ikke den eneste gode sag

Det er ikke den eneste gode sag, som Jasmin er involveret i. Hun er også en del af 'Bag for Børnetelefonen', der netop er afsluttet.

- Det løb af stablen i oktober, og jeg lavede nogle opskrifter, og så var jeg med til at råbe højt om det også. Jeg synes, når man har fået en platform, så skal man også bruge den til noget andet end gak og lir. Jeg har tusind ting at støtte op om, men det her er én af mine hjertesager sammen med 'Kræftens bekæmpelse', som jeg skrev en sang til sidste år, afslutter hun.

LÆS OGSÅ: Abdel om at blive far: Mit liv er nemmere

Du kan se om Jasmin og hendes holdkammerat, Lasse Degn, fører Danmark til sejr den 13. november på Viaplay eller TV3.