Rikke Gøransson om 'Beat Diabetes': Jeg er blevet klogere

I showet 'Beat Diabetes' står Danmark, Norge og Sverige sammen for at indsamle penge til bekæmpelsen af diabetes.

Indsamlingsshowet 'Beat Diabetes' begyndte sidste år, hvor Danmark, Norge og Sverige, stod sammen og i den gode sags tjeneste konkurrerede mod hinanden for at samle penge ind til bekæmpelsen af diabetes.

LÆS OGSÅ: UHH: Rikke Gøransson bliver igen vært

Sidste år var Rikke Gøranssom vært for den udgave, der kan ses i Danmark og i et interview med HER&NU, sætter hun ord på, hvad det betyder for hende at være en del af 'Beat Diabetes' igen i år.

- Jeg er simpelthen så glad. Det var en fornøjelse sidste år. Men allermest fordi, at det er en fed sag at oplyse og støtte op om, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Cecilie Hother i stor sorg: Har mistet sin bror

Rikke er da heller ikke i tvivl om, hvad det har gjort for hende personligt at være en del af projektet.

- Jeg er blevet meget klogere på, hvor mange der har det, hvad man kan gøre, og så er jeg blevet meget rørt over, hvor mange børn der render rundt, som skal være voksne og ansvarlige i en meget ung alder. Men også hvor mange skrøner, der er, om at det er selvforskyldt, deler Rikke.

LÆS OGSÅ: Lene Beier i babylykke: Familiekollektivet udvides

Når snakken falder på, om Rikke selv kender nogen, der er påvirket, så er hun hurtig til at svare.

- Det gør jeg i hvert fald, og det er både en mand i 60´erne og en pige på 20, og hvis man ikke har oplevet det, så ved man slet ikke, hvor meget det påvirker folks liv. De skal jo gå rundt med en evig årvågenhed over deres blodsukker. De kan ikke spise normalt, og de skal være beregnende og tænke forud med alt, forklarer hun.

LÆS OGSÅ: Sonny om nyt projekt: Det kommer fra hjertet

Folk ved ikke, hvor alvorligt det er

I forhold til, hvad hun håber på at opnå ved at være med, så har hun et klart mål.

- Jeg håber på at være med til at aftabuisere det at have diabetes og samle en masse penge ind til forskning. Der sker noget i forskningen. Det er ikke utænkeligt, at man kommer til at kurere diabetes i vores livstid, så det er værd at oplyse og støtte op om det. Hvis man ignorerer en type 2 diabetes, så er det altså alvorligt. Man kan blive blind og miste lemmer, og jeg tror ikke, at folk ved, hvor alvorligt det egentligt er, afslutter Rikke med en klar opfordring til danskerne om at se med, når showet bliver sendt.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Ericka Jane til 'Beat Diabetes' Viaplay TV. Foto: Michael Stub.
Ericka Jane til 'Beat Diabetes' Viaplay TV. Foto: Michael Stub.

Du kan se showet 'Beat Diabetes' i aften (den 13. november) på Viaplay og TV3.

Showet byder både på på grin, gråd og inspirerende, personlige fortællinger. Og selvfølgelig også med musikunderholdning fra både Norge, Sverige og Danmark, hvor det danske indslag kommer fra Ericka Jane.