Steffen og Jeppe jagter eventyr: Venner på farten

Vennerne Steffen og Jeppe er vant til at drage mod nye eventyr - nu i TV 2-programmet 'Sommerdrømme'.

– Vi satte to gamle Puch
Maxier i stand og kørte Danmark rundt i 2016. 920 kilometer på seks dage. I 2020
tog vi så Sjælland rundt,
fortæller Steffen.
– Vi satte to gamle Puch Maxier i stand og kørte Danmark rundt i 2016. 920 kilometer på seks dage. I 2020 tog vi så Sjælland rundt, fortæller Steffen.

Steffen og Jeppe elsker at tage på eventyr. De to gode venner har været Danmark rundt på deres Puch Maxier, de sover i shelter to gange om året, og de skulle naturligvis også være med i 'Sommerdrømme', da annoncen pludselig dukkede op.

– Familielivet banker på. Inden man får set sig om, sidder man med en familie, som tager rigtig meget tid, hvilket den selvfølgelig også skal. Derfor var drømmen at bygge vores eget sommerhus, hvor vi kunne mødes med vores familier i fremtiden. Et samlested med plads til alle, fortæller Steffen.

Drengene kommer oprindelig fra Korsør, men bor nu hver deres sted i København. De er begge 29 år og arbejder til daglig som skolelærere.

LÆS OGSÅ: Geggo fortæller: Sådan var første møde med min bror

Under corona startede
Jeppe med at lave sin
egen gin. Nu sælger han
de fine dråber, som han
kalder ”Korsør Gin”, på
flaske.
Under corona startede Jeppe med at lave sin egen gin. Nu sælger han de fine dråber, som han kalder ”Korsør Gin”, på flaske.

– Vi har altid vidst, hvem hinanden var. Men vores venskab blomstrede først rigtigt i folkeskolen, hvor vi begyndte at gå på det samme fodboldhold, forklarer Jeppe, der underviser i matematik og håndværk og design, mens Steffen underviser i dansk, idræt og historie.

Siden er venskabet kun vokset, og selvom Jeppe har fået en kæreste, så ses makkerparret stadigvæk i gennemsnit en gang om ugen, ligesom de også har fælles interesser i padel tennis, golf og fodbold.

LÆS OGSÅ: Nyt reality-program: Her er alle deltagerne

– Vi bruger hinanden rigtig meget. Også til de dybere ting. Vi er bløde begge to, og som skolelærere ved vi, at man bliver nødt til at tale om tingene for at løse dem, siger Jeppe, mens Steffen supplerer:

– Vi kan tale om alt, fordi vi har forståelse for, hvor den anden kommer fra. Vi har netop talt om alle de svære ting i vores liv med hinanden.

– Du får ikke særlig meget søvn, du får ikke ret
meget at spise, og samtidig skal du være arbejdssom, kreativ og løsningsorienteret, når tingene
går galt. Det var presset,
fortæller Steffen, der efterfølgende har døjet med seneskedehindebetændelse.
– Du får ikke særlig meget søvn, du får ikke ret meget at spise, og samtidig skal du være arbejdssom, kreativ og løsningsorienteret, når tingene går galt. Det var presset, fortæller Steffen, der efterfølgende har døjet med seneskedehindebetændelse.

Brug for pause

Selvom vennerne altid har været en stor del af hinandens liv, så har der været kortere perioder, hvor de har haft brug for pauser fra hinanden.

LÆS OGSÅ: Mads brød sammen i bedste sendetid: Det var et vendepunt

– Der var en periode, hvor vi gik på samme studie, vi spillede padel, vi spillede fodbold, vi spillede PlayStation. Vi lavede alt sammen. Der måtte vi til sidst sige til hinanden: ”Det her skal vi ikke lave sammen lige nu”. Vi var så meget sammen, at det til sidst blev helt skørt, og vi skulle jo heller ikke ende med at blive irriterede på hinanden, siger Jeppe og griner.

Drengene har en grundforståelse
for håndværk og værktøj og forsøgte
desuden at forberede sig godt til programmet. – En uge forinden søgte vi
rundt, om der var nogen, der havde
brug for at få lagt et klikgulv, og så
var vi lige ud og prøve at ligge 20
kvadratmeter klikgulv
Drengene har en grundforståelse for håndværk og værktøj og forsøgte desuden at forberede sig godt til programmet. – En uge forinden søgte vi rundt, om der var nogen, der havde brug for at få lagt et klikgulv, og så var vi lige ud og prøve at ligge 20 kvadratmeter klikgulv

Makkerparret lever og ånder i det hele taget for gode traditioner.

LÆS OGSÅ: De kendte hjælper børn: Det regnede med pengesedler

Nytåret bliver fejret i Sverige, en uge af sommerferien bliver brugt på Roskilde Festival, og de elsker at føje nye arrangementer til kalenderen.

– Vores 'Sommerdrømme'-eventyr var stort. Og efterfølgende har frygten for, hvad der kommer ud, og hvordan folk vil reagere, fyldt ret meget. Det har været lidt nervepirrende. Derfor har vi heller ikke et nyt eventyr klar endnu, lyder det fra Jeppe. Men fælles for dem begge er, at de altid ser muligheder fremfor begrænsninger.

Jeppe og Steffen var egentlig castet
til forrige sæson af ”Sommerdrømme”,
men blev sorteret fra lige inden målstregen. Til den aktuelle sæson ringede
casteren selv og spurgte vennerne, om
de stadig var interesserede.
Jeppe og Steffen var egentlig castet til forrige sæson af ”Sommerdrømme”, men blev sorteret fra lige inden målstregen. Til den aktuelle sæson ringede casteren selv og spurgte vennerne, om de stadig var interesserede.

LÆS OGSÅ: Tobias Dybvad er klar: Ny sæson på vej

– Vi springer altid bare ud i ting, hvis det føles rigtigt. Nu er vi kommet i mål med endnu et eventyr, og det er en fed følelse, slår Steffen fast.