Lissa åbner op om angst og spiseforstyrrelse

Under daten åbner Lissa om op, hvordan hun i perioder oplever angst. Nu sætter hun flere ord på det.

Under Lissa Paustians date med Daniel Vadsholt i 'Bachelorette' bliver samtalen pludselig meget personlig, da den 24-årige tatovør åbner op om, at han i perioder har døjet med angst.

LÆS OGSÅ: Lissas fortid: Forelsket i en kvinde

Den 29-årige bachelorette har også selv mærket angsten på egen krop, og til HER&NU/Realityportalen åbner hun op om, hvornår det startede.

- Jeg har haft angst, siden jeg var 18-19 år, så det er efterhånden 10-11 år, jeg har haft det. Det har sameksisteret med en spiseforstyrrelse, siger hun og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Panik før date: Lissa fik hjælp af produktionen

- I mine tyvere har jeg været meget inde og ude af forskellige behandlingsforløb, og i dag er jeg på noget fast medicin, som jeg tager hver dag, og det holder angsten nede, siger Lissa.

Trækker stikket

For Lissa kan angsten stadig komme, hvis hun er i en presset periode, men hun har efterhånden lært sin krop så godt at kende, at hun kan være proaktiv.

- Noglegange har jeg to-tre uger, hvor jeg ikke er så social, og hvor jeg egentlig ikke laver så meget andet end at passe mit job og være sammen med min hund. Så kan jeg mærke, at når jeg er ude på den anden side igen, så er der plads til at komme ud og være mig, siger hun.

Angsten kommer ifølge Lissa oftest til udtryk i form af søvnbesvær og myldertanker, men hun har også oplevet at få angstanfald.

LÆS OGSÅ: 'Kærlighed hvor kragerne vender'-par lægger store planer

- Det har været nogle meget turbulente tyvere i forhold til det, og det er stadig noget, jeg dealer med, men det er i det mindste i bero, og der er endelig blevet taget hånd om det, siger hun.

Meget modigt

Normalt er angsten ikke noget, Lissa åbner op om med det samme, men hun værdsætter, at der bliver skabt et rum til det på daten.

LÆS OGSÅ: Ibi Støving bliver vært på nyt program

- Det er noget, jeg gerne vil være åben om overfor folk, jeg dater, men der går nok længere tid, før jeg siger det, fordi det er så sårbart. Men jeg synes, det er rigtig dejligt, at han selv bringer det op, siger hun og uddyber:

- Det, synes jeg, er meget modigt, og det gør, at jeg selv kan åbne op. Jeg bliver virkelig, virkelig glad for, at han siger det, så jeg selv kan sige det, afslutter Lissa.

LÆS OGSÅ: Geggo åbner op om diagnose: Kunne ikke kende sig selv

Du kan følge med i 'Bachelorette' hver tirsdag, onsdag og torsdag på TV 2 Echo og TV 2 PLAY.