Lise Rønne, 'Forræder', 2023
Lise Rønne, 'Forræder', 2023

KÆMPE forvirring: Sådan foregår 'Forræder'-finale

Den sidste kamp skal udkæmpes mellem forræderne og de loyale i aften på TV 2.

Vanvidsspillet fortsætter atter engang efter mørkets frembrud, hvor finaleafsnittet af 'Forræder' vises i aften på TV 2.

Artikel fortsætter nedeunder video...

I sidste uge var det et vemodigt farvel til forrædernes herskerinde Tine Gøtzsche, der ellers fra start af programmet har styret slagets gang med alt, hvad det indebærer - nemlig at myrde, lyve, manipulere og friste andre spillere til at joine forræderne.

Og i aftenens afsnit er det så de to andre forrædere, Sarah Mahfoud og Johannes Nymark, der fortsætter spillet om at vinde den store pengepræmie bestående af sølvbarrer mod de loyale - Christian Grau, Bjørli Lehrmann, Julia Sofia Aastrup, Julie Hastrup og Natasha Brock.

Sådan foregår finalen

Finalen foregår ved 'Det Runde Bord', som det også har gjort i de forrige afsnit.

Hvis der er mere end fire spillere tilbage under finalen, starter deltagerne med en almindelig afstemning. Her skal alle deltagere skrive ned, hvilken person de mistænker for at være forræder, og som de gerne vil forvise fra spillet.

LÆS OGSÅ: TV 2 bekræfter: Der kommer en sæson 2

Dette gentages med flere afstemninger, indtil der kun er fire spillere tilbage.

I finale-afsnittet i aften er der seks spillere tilbage. Der vil derfor være to afstemninger i træk, så de seks spillere koges ned til fire spillere. De loyale skal med andre ord udpege, hvem de to forrædere er iblandt dem.

Om det lykkedes de loyale at finde de to forrædere i første hug, får vi at se i aften.

Udfaldet kan nemlig falde forskelligt.

Hvis der f.eks. kun er fire spillere tilbage, så øges risikoen også for, at der kan være lige mange stemmer på to forskellige personer. Hvis det sker, skal de to spillere, der har fået lige mange stemmer, forklare deres sag og prøve at 'rense deres navn' på et minut.

LÆS OGSÅ: UHH! Frida B i endnu et 'Bachelorette'-kys

Derefter stemmer de andre spillere igen. Dog kan de kun stemme på de to, der har fået lige mange stemmer. De to spillere, der er i stemmelighed, kan ikke deltage i denne afstemning.

Hvis der stadig er stemmelighed efter dette, gentages processen. Hvis det sker igen, at der er stemmelighed, vil værten, Lise Rønne, bede alle de tilbageværende deltagere om at stemme igen. Men denne gang kan de ikke stemme på de to, der tidligere havde stemmelighed.

Hvis der ikke kan opnås enighed om, hvilke to deltagere der skal have lige mange stemmer, vil de to forblive i spillet efter at have været igennem to afstemninger.

Hvis det lykkedes de loyale at afsløre og forvise samtlige forrædere, så vinder de loyale nemlig hele spillet, men hvis der bare er én forræder tilbage iblandt de fire spillere, når spillet er slut, så vinder forræderne, og det er uanset, hvor mange loyale, der står tilbage.

LÆS OGSÅ: Fra storbypige til 'landmand': Claus har ansat Nicoline

De præcise spilleregler kan man også læse på her.

Finale-afsnittet vises i aften klokken 20.00 på flow og allerede nu på TV 2 Play.