NYE AFSNIT! ’Gutterne på Kutterne’-Swahili droppede barnedåb: Pandemi-forskrækket præst

Kristian Nielsen fra 'Gutterne på Kutterne' ville gerne have haft døbt datteren Melanie på seks måneder, men præsten i Vust kirke stillede som betingelse, at ritualerne skulle ændres på grund af pandemifaren. Det blev for meget, mente Kristian.

I Vust kirke i Jammerbugten kommune blev Kristian 'Swahili' Nielsen gift med Linda, og deres søn Magnus på 1½ år er også døbt i kirken. Det kunne seerne opleve i en tidligere sæson af 'Gutterne på Kutterne'. Så for Kristian var det soleklart, at også barnedåben med parrets seks måneder gamle datter, Melanie, skulle finde sted her. Men sådan blev det ikke. En pandemi-forskrækket præst, der lider af astma, satte de traditionelle ritualer over styr, og så valgte Kristian at udsætte barnedåben et års tid i håbet om bedre tider uden pandemi.

LÆS OGSÅ: 'Gutterne på kutterne': Vores bedste fangst

- Præsten ønskede at være iført mundbind og skærm, vi skulle holde en afstand på 2-3 meter og selv øse vand i hovedet på hende. På grund af regeringens restriktioner måtte vi jo ikke være mange samlet, og derfor giver det bedst mening for os at udskyde det, forklarer den 33-årige fisker fra Thorupstrand til Realityportalen.

- Jeg kan godt lide de gode, gamle traditioner med hvid dåbskjole, og at præsten gør det, hun skal. Ellers kan det være lige meget, fortsætter Kristian, der sammen fire andre fiskere er klar til hovedrollen i den nye sæson af 'Gutterne på Kutterne' den 22. september, hvor den populære serie har premiere på TV 2.

LÆS OGSÅ: Kæmpede med ufrivillig graviditetstab: Nu venter ‘Nybyggerne’-par deres andet barn

LÆS OGSÅ: Underrettet til kommunen af Ditlev: Jeg føler mig stukket i ryggen

(Foto: Niels Henrik Dam)
(Foto: Niels Henrik Dam)