'Gutterne på kutterne': Vores bedste fangst

Bo 'Nugga' Olsen og Kristian 'Swahili' Nielsen er begge blevet fædre, og de revner af stolthed.

De kendte fiskere fra 'Gutterne på kutterne' kan fremvise en lidt anden form for fangst, da de stiller op med favnen fuld af babyer på Thorup Strand ved Vesterhavet, hvor fiskerbådene ligger side om side. Bo Olsen og Kristian Nielsen er nemlig blevet fædre for henholdsvis første og anden gang og stoltheden lyser ud af dem.

- Det har været en stor omvæltning at blive far, men på den gode måde, siger Bo Olsen, 31, med sin seks måneder gamle datter Madicken.

LÆS OGSÅ: Ditte Julie gør op med fordom: Deler ærligt billede

Og Kristian Nielsen blev for fire måneder siden far for anden gang til Melanie.

- Det er lige så stor en oplevelse at få nummer to som nummer 1, fortæller den 33-årige fisker på klingende nordjysk. I forvejen har han sønnen Magnus på halvandet år med fruen Linda Nielsen.

På grund af corona-krisen er det dog ikke lykkedes at få døbt pigerne endnu, så indtil videre må de nøjes med navngivningen.

LÆS OGSÅ: Vender tilbage i 'De unge mødre': Derfor holdt jeg pause

Eksploderer med opmærksomhed

De professionelle fiskeres døtre kan ses, når sjette sæson af 'Gutterne på kutterne' sendes på TV 2 til efteråret. Optagelserne er i fuld gang og både Bo og Kristian medvirker igen.

- Det har været meget overvældende for beboerne i Thorup strand at opleve, hvorledes stedet er blevet kendt over det ganske land på grund af tv-serien. Vi bliver ofte genkendt på stranden, og folk er jo flinke og rare, siger Bo Nielsen.

- Der har altid været en del turister her, men efter vores tv-optræden er det hele eksploderet, pointerer Kristian, der i 1990 blev adopteret fra Sri Lanka af Kirsten og Karsten Nielsen. Siden er han opvokset i det lille og hyggelige fiskerleje, hvor han bor med familien tæt på stranden.

LÆS OGSÅ: Geggo efter 3D-scanning: Lillesøster ligner Alba på næse og mund

- Det er hyggeligt at bo her. Vi kommer hinanden mere ved, og alle kender alle, siger Bo Nielsen, der også driver Thorup Strand Røgeri sammen med sine søskende, Jesper og Lisbeth Olsen.

- Vi fiskere er gode til at hjælpe hinanden, siger Kristian, der tager ud på havet med sin far, der ejer fiskerbåden HM33.

LÆS OGSÅ: Oliver om Gunnvør: Hun er den bedste mor

Et farligt job

- Det er dejligt med frisk luft i ansigtet, og det er fysisk hårdt arbejde. Det meste af tiden står vi på dækket og tømmer garn. Og man ved aldrig, hvornår vi skal ud, så man må altid være beredt, siger Kristian Nielsen, der understreger, at det også er tale om et farligt job.

- Men jeg er tryg ved min 70-årige far, som jeg fisker sammen med. I samme grad er jeg ikke tryg ved at tage ud med andre fiskere. I bund og grund sætter man livet på spil hver dag. Der skal ikke meget til, før der kan ske en arbejdsulykke. Derfor er det vigtigt, at man kender hinanden, siger Kristian.

- Med kone og to børn har jeg et ansvar for at vende helskindet hjem igen, siger Kristian, der i 2012 mistede en god fiskerkammerat til havet.

LÆS OGSÅ: Johnny Madsens kæreste frifundet i voldssag

LÆS OGSÅ: Geggo på fødemodtagelsen: Det føles som rigtige begyndende veer