For første gang: Homopar med i ‘Gift ved første blik’

Det er for første gang lykkedes at få et homoseksuelt par med i det populære program, som har premiere i dag.

Når de nervøse gifteklare deltagere skal møde hinanden i ottende sæson af 'Gift ved første blik', er det ikke kun kvinder, der bliver ført op ad kirkegulvet.

LÆS OGSÅ: Fies første tid som mor: Føler mig totalt uduelig

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Rachel fra 'Årgang 0' fortæller om sin nye kæreste Nikola...

I det seks uger lange tv-eksperiment, som har premiere i dag, kan seerne nemlig ikke kun følge heteroseksuelle par. I år er det lykkedes holdet bag programmet at matche to mænd.

Og det er til stor glæde for redaktør Anna Askov.

- Vi har villet det her i alle årene, og nu er det lykkedes. Det er dejligt, at flere nu kan føle sig repræsenteret i 'Gift ved første blik', siger hun.

LÆS OGSÅ: Stor ændring i ‘X Factor’ 2022 Både i det australske og britiske 'Married at first sight' er par af samme køn tidligere blevet matchet, og i årevis er DR blevet kritiseret for, at der aldrig har været homopar med i programmet. I følge tv-stationen er forklaringen dog simpel: Der har ikke været nok homoseksuelle, som har tilmeldt sig.

- Vi går ikke på kompromis med noget som helst, og vi har ikke villet matche nogen kun på grund af seksualitet, siger hun.

LÆS OGSÅ: Caroline Wozniackis datter 1 år: Se det søde billede

Den ottende sæson premiere i dag, og der kan man følge alle de fem par på hver deres kærlighedsrejse hver torsdag på DR 1 eller på DRTV.

LÆS OGSÅ: Måtte hentes af politiet: Derfor gik Bro konkurs