CHOK: 'Paradise Hotel'-vinder dømt for voldtægt

En sæson af 'Paradise Hotel' bliver nu fjernet fra Viaplays streamingtjenester, efter vinderen mandag blev dømt for voldtægt.

I Norge har en voldtægtssag nu fået flere konsekvenser for 'Paradise Hotel'. For efter sommerens vinder er blevet dømt for at have voldtaget en mindreårig pige, har Viaplay nu valgt at fjerne sæson nummer 14 af det populære realityprogram. Dommen faldt mandag i denne uge.

Artiklen fortsættes under videoen, hvor Sille og David fortæller om finalen i 'Paradise' og om tiden efter finalen...

LÆS OGSÅ: Uhh: Starter ny uddannelse

Det skriver nyhedsmediet NRK. 

- Markus Nikolai Grønberg, 23, er dømt til fire år og fem måneders fængsel for at have voldtaget en mindreårig pige. Den tidligere vinder af realityprogrammet 'Paradise Hotel' skal også betale 170.000 kroner i erstatning til den pårørte, skriver mediet. 

LÆS OGSÅ: Kendispar skal være forældre: Afslører kønnet

NENT har bekræftet overfor NRK, at de ikke kendte til dommen, da de publicerede den pågældende sæson. Sæsonen blev optaget i foråret 2021, og den 21. juni 2021 blev der rejst tiltale mod Markus Nikolai Grønberg. Samme sommer blev sæsonen vist på Viaplay og han blev kåret til vinder.

Overfor mediet VG understreger NENT, at de ikke kendte til sagen, da de valgte at have Markus Nikolai Grønberg med i 'Paradise', og Markus selv har indrømmet, at han har løjet overfor NENT ved ikke at informere dem om, at han var mistænkt i en voldtægtssag.

LÆS OGSÅ: Afsløring: Derfor blev populært program aflyst

– Vi har hele tiden sagt, at det har været op til domstolen at afgøre sagen, og at vi derfor ikke har haft nogle kommentarer til retsprocessen. Da sagen drejer sig om forhold fra før vedkommende var deltager i en af vores realityproduktioner, har vi heller ikke nu nogle kommentarer til selve dommen, udover at vi er dybt rystet over det, som er kommet frem i retten, siger Kenneth Kristensen, programdirektør hos NENT, til VG.

Markus Nikolai Grønbergs forsvarer fortæller, at de vil anke sagen.

LÆS OGSÅ: 'Den store bagedyst'-stjerne deler glædelig nyhed