Oscar er flyttet hjem til Christian og forældrene. (Foto: TV 2)
Oscar er flyttet hjem til Christian og forældrene. (Foto: TV 2)

'Årgang 0'-familie stærkt berørt af 17-årigs forsvinden

Familiens nære venner kan ikke finde deres 17-årige søn, der ikke har givet livstegn fra sig i mere end to måneder.

For to og en halv måned siden - den 26. oktober 2017 - forlod 17-årige Holger sit hjem i Aarhus, og siden har hverken venner eller familie set ham. Det har fået bekymringen til at vokse i omgangskredsen til den 17-årige, der er efterlyst hos Østjyllands Politi.

Den omgangskreds tæller blandt andet familien Elhauge far 'Årgang 0', der er nære venner til den 17-årige drengs forældre og har kendt ham, siden han blev født. Holger og familien har derfor flere gange medvirket i TV 2-serien i forbindelse med højtider og ferier, og familien er stærkt berørt af hans forsvinden. Det fortæller Mogens Elhauge til TV 2.

- Hvis nogen har givet Holger et lift, hjulpet ham med overnatning eller arbejde, eller bare mener at have set ham et sted, er det vigtigt, at de henvender sig til politiet eller familien. Det vigtigste lige nu er at få et livstegn, da vi frygter, at der kan være sket en ulykke, siger Mogens Elhauge.

LÆS OGSÅ: Tv-instruktør afslører: Slut med ‘Årgang 0’-serien, som vi kender den

Sidst set i København

Holger havde hverken mobiltelefon, pas eller kreditkort med sig, da han forlod hjemmet, og han har heller ikke været på de sociale medier siden den dag. Familien vil gerne holde de nærmere omstændigheder om hans forsvinden for sig selv, men de frygter, at der er sket ham noget. De ved godt, at han formentlig ikke er interesseret i at blive fundet, men de lover frit lejde til alle, der kommer med informationer om ham.

- Det er frygteligt hårdt med den uvished. Vi savner Holger utroligt meget og er meget bekymrede for ham. Selv om vi ved, at han er dygtig til at klare sig selv, er vi bange for, at der måske kan være sket ham noget, lyder det fra hans mor, Birthe Røddik Nielsen, til TV 2.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Rachel forlader Danmark igen

Den 17-årige dreng er med sikkerhed set i Ungdomshuset i København i weekenden efter hans forsvinden, inden han mandag den 30. oktober forlod huset igen. Her fortalte han, at han ville videre til Sverige, men at det var et problem, at han manglede sit pas. Politiet har god grund til at tro, at han derfor stadig opholder sig omkring hovedstaden, siger de til TV 2.

- Det er forholdsvist nemt at putte sig i København, hvis man ønsker at holde sig under radaren. Så umiddelbart tror vi, at han gemmer sig et sted i hovedstaden, hvis han da ikke har fået et lift - måske med en lastbilschauffør - til Sverige, siger politiassistent Steffen Rousing og slår fast, at politiet har hårdt brug for henvendelser for folk, der mener at have set ham eller ved noget om hans forsvinden.

Her kan du læse hele artiklen, hvor du også kan se billeder af den efterlyste Holger.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Christian afslører: Det bliver meget pinligt i den nye sæson