Skud på Amalienborg: Garders gevær faldt ned

På Amalienborg Slot var afgivet et vådeskud med et gevær udleveret til en værnepligtig.

At garderne har skarp ammunition i deres våben, når de beskytter den kongelige familie, blev understreget ved en vådeskudsepisode i en vagtstue på Amalienborg.

LÆS OGSÅ: CHOK: Droppet af Mads Langer i en sms

Det fremgår af Auditørkorpsets Årsberetning for 2022, der netop er udkommet.

Ifølge den modtog auditørkorpset den 10. november 2021 en anmeldelse om, at der i et vagtlokale på Amalienborg Slot var afgivet et vådeskud med et gevær udleveret til en værnepligtig.

Der blev indledt en efterforskning af sagen, og den værnepligtige blev sigtet for grov pligtforsømmelse efter militær straffelov ved ”utilsigtet at have påvirket geværets aftrækker”.

LÆS OGSÅ: Efter ‘Bachelor’: Har brug for psykologhjælp

– Den pågældende forklarede dog, at våbnet var faldet ned fra et våbenstativ og havde afgivet skud af sig selv ved sammenstød med gulvet. Ved en undersøgelse foretaget af Forsvarets Vedligeholdelsestjeneste blev der ikke konstateret fejl på våbnet, og der kunne ikke fremprovokeres skud ved rekonstruktion af hændelsen som forklaret af den sigtede, står der i årsberetningen.

LÆS OGSÅ: Børnene tager over for Katerina Pitzner

Den sigtede fastholdt dog sin forklaring, som blev understøttet af flere vidneforklaringer og af billedmateriale fra gerningsstedet. Derfor besluttede man i april 2022 at opgive påtale af sagen og sigtelsen mod garderen blev frafaldet.