Kronprinsesse Marys svære tid: Lagt for had

Der er dybe ridser i den royale lak.

Selvom de udadtil prøver at nedtone uoverensstemmelserne i den kongelige familie, så viser kommentarer på Kongehusets sociale medier, at titelkrisen har givet dybe ridser i den royale lak.

LÆS OGSÅ: Emil Midé og Louise måtte skjule romance: Kyssede bag kameraerne

Kritikken er taget til, efter prins Joachim og prinsesse Marie annoncerede, at de flytter til USA. Især kronprinsesse Mary bliver lagt for had og kædet direkte sammen med prinseparrets beslutning om at forlade Danmark.

– Mary fik dem til sidst ud af Danmark. Nu kan hun være nummer 1 hele tiden, står der for eksempel i en kommentar til opslaget på Instagram, hvor Kongehuset annoncerer prins Joachims nye job på den danske ambassade i Washington. Da de i sin tid flyttede til Frankrig, sagde prinsesse Marie, at det ikke var deres eget valg, men i et nyt interview med Ekstra Bladet fortæller prins Joachim, at han længe har haft i tankerne, at de skal til USA.

LÆS OGSÅ: Mads brød sammen i bedste sendetid: Det var et vendepunt

Også dronning Margrethe og kronprins Frederik får hårde ord med på vejen på Kongehusets Instagram.

– Ærgerligt vi ikke kan få lov til at få glæde af dem derhjemme på grund af dronningens og kronprinsparrets mobberi, lyder det fra en anden i tråden, der har næsten 1.000 kommentarer.

Kongehuset har ikke ønsket at forholde sig til at enkeltstående kommentarer, men henviser til deres regler for brugerne på deres sociale medier, der opfordrer til en god tone.

LÆS OGSÅ: De kendte hjælper børn: Det regnede med pengesedler

Familiekrisen blev også nævnt, da Kongehusets i sidste uge udsendte deres årsrapport for 2022. I rapporten, hvor man blandt andet noterede sig et underskud på 8,4 millioner kroner på grund af regeringsjubilæet og større udgifter til varme, blev den nævnt i hofmarskal Kim Kristensens forord.

– Det var dog også et år, hvor Kongehuset oplevede interne udfordringer, som påvirkede den kongelige familie og Kongehuset som helhed. Diskussionerne om Kronprinsparrets skolevalg affødte stor debat i offentligheden.

LÆS OGSÅ: Tog drastisk beslutning efter 'Først til verdens ende'

Også Dronningens beslutning om at ændre titlerne for H.K.H. Prins Joachims børn medførte stærke reaktioner. Dette berørte naturligvis alle involverede, som dog ved udgangen af året var enige om at se fremad, lød det fra hofmarskallen.

Telefonisk kontakt

Flere medier har været meget optagede af, at prins Joachim ikke besøgte dronning Margrethe, mens hun var indlagt efter rygoperationen, men til Ekstra Bladet sagde han forleden, at de havde været i kontakt.

LÆS OGSÅ: Bubber på rød løber: Viser nyfødt baby frem

– Det har været over telefonen. Jeg har nærmest ikke været i Danmark, sagde han til avisen og bekræftede, at han kommer til hendes fødselsdag. Det er dog endnu ikke bekræftet, om prinsesse Marie og børnene også deltager i fejringen, der finder sted på Amalienborg.