Kongehuset overrasker: Prins Christian får ikke årpenge

Der er nu truffet en beslutning omkring Christians økonomiske fremtid.

Når prins Christian indtræder i de voksnes rækker den 15. oktober, betyder det ikke, at han kommer til at modtage apanage. Det slår kongehuset fast i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Christiane åbner op om sygdom: Alvorlig alzheimers

- Prins Christians hovedprioritet i det kommende år vil være færdiggørelsen af Prinsensgymnasiale uddannelse. I forlængelse heraf vil Kongehuset orientere om Prins Christiansvidere ungdoms- og uddannelsesforløb, når tid er. Det er således aftalt medStatsministeriet, at der først søges om opbakning i Folketinget til en lov om årpenge, nårPrinsen fylder 21 år eller ved et eventuelt tronskifte, hvis det finder sted inden, skriver de og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Uhh: Stor 'Love is blind'-nyhed

- Først herefter er det forventningen, at Hans Kongelige Højhed i højere grad vil indgå iofficielle sammenhænge. Dog er det afhængigt af, hvor Prinsen på dette tidspunktbefinder sig i sit uddannelsesforløb. Indtil da vil Prins Christian ligesom i dag kun ibegrænset omfang indgå i officielle sammenhænge.

LÆS OGSÅ: Prins Christians store valg: Nu er det snart alvor

Det er altså fortsat kun Dronning Margrethe, Kronprins Frederik og Prins Joachim, der modtager årpenge. Pr. 1. april 2023 udgør Kongehusets økonomi:

Statsydelsen til Dronningen på 7.595.369 kr. pr. måned.

LÆS OGSÅ: Simon Kvamm forklarer ‘X Factor’-beslutning

Årpenge til Kronprinsen på 1.869.573 kr. pr. måned, hvoraf Kronprinsessen modtager 10%.

Årpenge til Prins Joachim på 330.450 kr. pr. måned.