Prins Christian
Prins Christian

Prins Christians store valg: Nu er det snart alvor

Prins Christian går en spændende tid i møde, hvor der skal træffes vigtige beslutninger for fremtiden.

Lige nu venter der prins Christian en velfortjent sommerferie efter et travlt skoleår, men når han i august starter i 3.g på Ordrup Gymnasiun, bliver det en travl og spændende tid.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Isabella går ikke i Christians fodspor

17-årige prins Christian er allerede vokset
begge sine forældre over hovedet.
17-årige prins Christian er allerede vokset begge sine forældre over hovedet.

Udover at han skal træffe store beslutninger om hvilken vej, han uddannelsesmæssigt vil gå efter gymnasiet, indtager han også en fremtrædende plads i kongehuset. Søndag den 15. oktober fylder han 18 år, og i sin nytårstale understregede dronning Margrethe, at det er en stor mærkedag, de i familien ser frem til.

LÆS OGSÅ: Mette indrømmer: Jeg havde først valgt en anden

Hvis begivenhederne bliver som på kronprins Frederiks 18-års fødselsdag, så starter dagen med et statsråd på Christiansborg Slot, hvor den unge tronfølger underskriver en erklæring om at ville overholde grundloven, og derefter udnævnes han som rigsforstander for Danmark. Dermed kan han på linje med sine forældre, prins Joachim og prinsesse Benedikte varetage regeringen af landet, når dronningen er bortrejst.

Ved dronningens regeringsjubilæum lavede
Christian sjov på den
røde løber.
Ved dronningens regeringsjubilæum lavede Christian sjov på den røde løber.

Efter statsrådet forventes der karetkørsel til Amalienborg, hvor prins Christian fejres fra balkonen på Christian 9.s Palæ, og om aftenen er der sandsynligvis gallamiddag på Christiansborg Slot.

LÆS OGSÅ: Forældre for anden gang: Dobbelt så hårdt

I løbet af dagen vil dronning Margrethe givetvis også hædre Christian med Elefantordenen, der er Danmarks ældste og mest fornemme ridderorden. Den tildelte hun senest den norske tronfølger prinsesse Ingrid Alexandra på hendes 18-års fødselsdag i juni sidste år.

Store valg

Sideløbende med, at han træder ind på den store scene i kongehuset, skal prins Christian træffe mange store beslutninger om sin fremtid. Ligesom sin far aftjener han nok sin værnepligt umiddelbart efter sin studentereksamen, og siden venter der en videregående uddannelse, sandsynligvis statskundskab med et år på et udenlandsk universitet.

LÆS OGSÅ: Efter strid: Amalie og Mikkel sammen igen

Prins Christian dyrker meget sport og har de sidste
par år markeret sig med
gode resultater i Royal Run
Prins Christian dyrker meget sport og har de sidste par år markeret sig med gode resultater i Royal Run

I forhold til sin egen far er prins Christian uden tvivl klædt bedre på til en fremtid som kronprins og konge.

Kronprins Frederik har fortalt, hvordan han så sit ”liv blive slukket”, og at han pludselig fra den ene dag til den anden skulle opføre sig ”som en fuldblodsvoksen”, da han fyldte 18.

LÆS OGSÅ: Anna taler ud efter brud: Han lavede ting bag min ryg

– Det var meget ubehageligt. Samtidig var der ikke så mange, der kunne fortælle mig, hvad det egentlig gik ud på, har han sagt i et interview med TV 2.

Derfor har han også gjort meget ud af at ruste sin ældste søn

LÆS OGSÅ: Ulven Peter afslører: Derfor drikker jeg ikke længere